Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Barnebrude på de danske asylcentre er et hedt debatemne netop nu. Både hjemme i stuerne og på Christiansborg. Nu blander også talsmanden fra den kontroversielle Grimhøj-moské i Aarhus sig i debatten.

To mandlige asylansøgere på 28 og 24 år har medbragt deres 14-årige ægtefæller til Danmark. Den ene af pigerne er gravid. I alt er der 27 barnebrude på asylcentrene, hvoraf de otte enten har fået et barn eller er gravide. Det har fået Integrationsminister Inger Støjberg til at bede Udlændingestyrelsen om at sørge for, at ingen asylansøgere under 18 år må bo sammen med deres ægtefælle eller samlever.

Men det mener Grimhøj-moskéens talsmand Oussama El-Saadi ikke er rimeligt, forklarer han til MetroXpress.

»Man skal kigge på sagerne fra forskellige vinkler. Det er en ekstraordinær humanitær situation, og jeg synes, man skal passe på de her familier. De er jo gift, og selv om manden er dobbelt så gammel, så har de opbygget en familie. Vi er nødt til at acceptere, at det er en anden kultur, og vi ikke kan ødelægge familielivet,« siger Oussama El-Saadi til MetroXpress.

Han synes, det er for let bare at dømme brudgommene både politisk og moralsk og påpeger, at ægteskabet kan være vejen til sikkerhed for de helt unge piger i flygtningelejrene, hvor livet ifølge Oussama El-Saadi ofte er præget af vold og usikkerhed.

Ikke desto mindre vil et flertal i Folketinget fratage de to ægtefæller til barnebrudene på 14 år muligheden for asyl. Socialdemokraternes socialordfører Pernille Rosenkrantz-Theil kalder ægteskaberne 'pædofili og strafbart'.

Læs også: Sådan reagerer folk, da de ser den 12-årige barnebrud

Oussama El-Saadi og Grimhøj-moskéen kom ud i et sandt stormvejr efter DR-dokumentaren 'Den fordømte moské', hvor El Saadi, udtrykker sympati for terrorbevægelsen Islamisk Stat (IS) og modstand mod demokrati.