En ny mistanke om omfattende brug af forfalskede underskrifter rejser sig nu mod det tidligere konservative top-par Erik Skov Pedersen og Henriette Kjær, skriver B.T. i tirsdagens avis.

Mistanken går på, at Kjær og Pedersen i tilsammen 44 nye tilfælde har forfalsket underskrifter tilhørende ikke blot Skov Pedersens mor, den 72-årige Yvonne Gerda Pedersen, men også Skovs tidligere forretningspartner, den nuværende socialdemokratiske viceborgmester i Lyngby-Taarbæk Kommune, Simon Pihl Sørensen.

Se billederne:
TIL BM 4/11 POLITIKERE PAA FORTET


Der er tale om underskrifter på 16 lånedokumenter - hvor Kjær og Pedersen optager lån med sikkerhed i deres hus - fra årene 2004-2006. I alle tilfælde skriver Yvonne Gerda Pedersen og Simon Phil Sørensen under til vitterlighed.

B.T. har gennemgået samtlige dokumenter, bedt to grafologer, uafhængigt af hinanden, vurdere dem - og vist underskrifterne til Yvonne Gerda Pedersen og Simon Pihl Sørensen.

De to grafologer, Anny Graae Bennike og Per Flemming Andersen, siger - uafhængigt af hinanden og uden tvivl - at 44 underskrifter er falske. Kun seks er ægte, tre fra hver.

Viceborgmester Simon Pihl Sørensen, der har arbejdet tæt sammen med Erik Skov Pedersen, ønsker ikke at sige, hvorvidt det er hans underskrift, der findes på dokumenterne:

- Jeg har set dokumenterne. Jeg har ikke flere kommentarer. Jeg ønsker ikke at sparke på en mand, der ligger ned, siger Simon Pihl Sørensen.

B.T. har ligeledes vist samtlige underskrifter til Erik Skov Pedersens mor, Yvonne Gerda Pedersen. Hun siger, at langt størstedelen - nemlig 22 - af de 25 underskrifter, hun skulle have sat, er falske.

- Det kan enhver se. Det er ikke mine underskrifter. Slet ikke. Det er jo tydeligt.

Hun udpeger dog tre underskrifter - alle på en håndpantsætnings-erklæring fra 6. oktober 2005 - som sandsynligvis ægte.

Præcis de tre underskrifter, Yvonne Gerda Pedersen kan genkende, udpeges af de to grafologer som ægte, og på samme dokument fremstår også Simon Pihl Sørensens underskrift autentisk.

Erik Skov Pedersen vil slet ikke forholde sig til, hvorvidt der er forfalskede underskrifter på lånedokumenterne.

- Jeg kan ikke forholde mig til B.T. og grafologers undersøgelser. Har nogen et problem, så har vi myndigheder og domstole til at tage sig af det, skriver han i en SMS til B.T.

Hverken Simon Pihl Sørensen eller Yvonne Gerda Pedersen har lidt tab eller haft risiko for det som følge af de falske underskrifter.

Læs også:

SE ALLE UNDERSKRIFTERNE I TIRSDAGENS B.T. OG BEDØM SELV. LÆS MEGET MERE I AVISEN TIRSDAG