Med en næsten svidende god timing vendte Googles kort-app i nat tilbage til Apples iPhone. Det sker få dage efter at australsk politi advarede mod Apples eget kort, der sendte folk ud i ørkenen.

Tårnby er flyttet tilbage til sin plads på Amager og Bornholm er kommet hjem til i Østersøen. Faktisk ser Danmark ud, som vi kender det i den version af Google Maps, der i nat er landet i Apples app-store. Det skriver B.dk.

Google Maps-appen er dog en væsentligt forbedret udgave af den app, der fandtes i den forrige version af Apples mobilsystem - og byder nu på både stemmestyret navigation, integration med Googles webtjeneste og mange andre forbedringer.

B.dk har lyntestet appen og kan melde om, at den i store træk kan det, som Apples egen kort-app også kan, bortset fra, at Google Maps indtil videre ser ud til at sende folk de rigtige steder hen. Apples egen korttjeneste, Apple Maps, skulle ellers have været et af de store trækplastre i den version af iOS-systemet, der blev lanceret i september - men det viste sig hurtigt, at appen rodede rundt i byer, lokationer og adresser, og dermed var helt ubrugelig.

Faktisk var hele byer forsvundet, havde flyttet sig eller skiftet navn, og i begyndelsen af ugen kom det frem, at Apple Maps i flere tilfælde havde sendt australske bilister ud i en ørken, fordi de havde brugt Apples navigationstjeneste til at finde vej til en bestemt by.

Google Maps bruger lige som Apple Maps vektorgrafik, der ikke fylder alverden at hente over mobilens dataforbindelse.

Mens Google Maps ser ud til at være mindre intuitiv at bruge end Apples egen, er designet til gengæld ret vellykket. Brugere af Googles virtuelle assistent, Google Now, vil genkende det minimalistiske design - og der er sågar information om offentlig transport i nærheden indbygget. Det fik vi dog ikke til at virke, da vi lyntestede appen tidligt torsdag.

Også Nokia har været vakse ved havelågen og produceret en app til Apples iPhone, men mens Nokia har en af markedets bedste løsninger på egne mobiler, har selskabets iPhone-app fået en del kritik.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.