To studerendes test viste, at Google husker dine søgninger på nettet.

Når du leder efter oplysninger på internettet, og tror at ingen andre kan se, hvad du søger efter, må du tro om. - internettet husker, hvad du har søgt på.

DR Nyheder har fået to studerende til at undersøge, hvad Google husker om deres søgninger på internettet. Undersøgelsen viste, at internetgiganten Google gemte flere tusinde af deres søgninger.

- Det er rimelig meget, at de gemmer alt det, lyder det fra de to studerende, Kasper Martlev Jacobsen og William Boldt Pedersen

Husker alt

De to studerende er på nuværende tidspunkt i gang med en eksamensopgave på IT Universitetet i København, som omhandler virksomheders brug af personlige oplysninger.

Begge studerende har fundet henholdsvis 8200 og 6155 søgninger, som Google har gemt.

Google husker nemlig alt, hvad man søger på, hvis man samtidig er logget på for eksempel Gmail, indtil man selv beder Google om at slette søgningerne.

Kasper Martlev Jacobsen er ikke specielt overrasket

- I det samfund, vi lever i, er det jo data eller viden, der er konge, siger han til DR.

Reklamer mod forbrugerne

Jesper Riber, indehaver af River Online Marketing, har mange års erfaring med Googles optimering, forklarer at Google bruger din søgehistorik til at målrette reklamer mod forbrugere.

- Det vil sige, at Google holder øje med dine søgninger – uanset om du er logget ind på en Google konto eller ej. Når du som forbruger søger efter “rejser", vil du for eftertiden opleve at blive udsat for reklamer om rejser, når du besøger hjemmesider, som bruger Google reklamer, siger han til bt.dk

Google får en lille bid af kagen hver gang, der bliver klikket på annoncerne, Google omsatte i 2012 for 12,7 Milliarder dollars, kun på Google Reklamer, som er målrettet mod forbrugerne.

Borgernes datasikkerhed er et af de store temaer for det nye Europa-Parlament, der bliver valgt den 25. maj.