Det er en sort dag for Sparresholm Gods. Natten til torsdag udbrød der brand i hovedbygningen, og ilden fik så godt fat, at politi og brandvæsen torsdag morgen erklærer bygningen helt udbrændt. Næstved Brand og Redning er torsdag morgen stadig talstærkt til stede, og arbejder på at forhindre flammerne i at æde sig ind på sidebygningerne.

- Vi har i øjeblikket omkring 30 mand på stedet, og de kommer i hvert fald til at blive der nogle timer endnu, oplyser vagthavende på vagtcentralen ved Næstved Brand og Redning.

Ilden opstod kort før klokken halv fem i morgentimerne. Ingen personer er kommet noget til, men for godsejer Thomas Garth-Grüner er branden et hårdt slag.

- Jeg tror, jeg er lidt i chok, for jeg har lidt svært ved at forholde mig til det. Jeg har kun det tøj, jeg går og stå i, siger han til JyllandsPosten.

Thomas Garth-Grüner overtog godset i 2004, men blev alarmeret af sin mor, da branden brød ud. Da han kom frem, var store dele af hovedbygningen allerede udbrændt. Kun ydermurene står tilbage.

Torsdag morgen arbejder brandvæsnet stadig på højtryk på stedet. Derfor er det heller ikke muligt at komme med bud på en årsag til den voldsomme brand endnu.

Hovedbygningen er en gammel sag fra 1609, opført af Jens Sparre, der var mundskænk og senere Hofmarskal hos Kong Christian d. IV. De 2 avlsbygninger er af noget nyere dato. De blev opført i 1927, netop efter en brand.