Det er nok ikke lige det første sted, man umiddelbart tænker på, når den årlige skitur skal planlægges. Men ikke desto mindre står en række danskere klar i det sydlige Afrika til at tage imod skientusiaster, som skulle have lyst til at tage turen ned ad løjperne omgivet af løver på savannen.

Jacob Skytte Justesen er en af de tre danskere, som har været af sted til den lille stat Lesotho, der ligger midt i Sydafrika, og for ham var oplevelsen svær at sige nej til.

- Min første tanke var jo, at man kan da ikke stå på ski i Afrika. Det er jo bare helt surrealistisk. Det er det også, men det er også helt fantastisk, fortæller han om oplevelserne på Afriski resort i Lesotho.

- Det ligger jo virkelig ude i midten af ingenting, så det er jo slet ikke ligesom nogle andre steder. Hvis du har glemt tandbørsten, så kan du glemme alt om lige at hente en ny, siger han og griner.

Afriski Resort ligger i Maluti-bjergene, små 80 kilometer fra grænsen til Sydafrika, og det var da heller ikke uden bekymring, Jacob Skytte Justesens familie sendte ham af sted til Afrika, fortæller ham.

- Men det har jo været fantastisk at introducere afrikanerne til at stå på ski. Nogle af dem spurgte jo, hvordan det var at gå på sne. Jeg vidste ikke helt, om jeg skulle grine eller græde, siger han og forklarer, at skisportsstedet, hvor sæsonen strækker sig fra juni til august, skiller sig meget ud fra resten af området ved at være temmelig eksklusivt.

- I det her område bor mange i lerhytter. Så man kan sige, at der er langt bedre forhold her end i resten af landet. Altså, man spiser i nogenlunde restauranter og lokalbefolkningen, der arbejder her, kommer til at lære om folk fra hele verden og får lov at stå på ski, så vi lærer dem også en masse, siger Jacob Skytte Justesen, der gerne vil tilbage til Afrika næste sommer.

Læs mere om skiresortet i Afrika på snowminds.dk