Lyt til artiklen
Onsdag aften sejlede en coaster ind i Jernbanebroen over Limfjorden mellem Aalborg og Nørresundby. Skibet har beskadiget broen så slemt, at al trafik på og under broen er indstillet på ubestemt tid.

Nu viser det sig, at broen muligvis er i fare for at falde helt sammen.

Det fortæller broingeniør Knud Christensen fra Banedanmark til bt.dks udsendte medarbejdere i Nordjylland, mens han viser rundt ved broen.

- Jeg håber, at I kan svømme, for ingeniørerne derude er bange for, at den store betonklods kan ryge ned, siger han og forklarer, at den 380 tons tunge kontravægt, hvis den ryger ned, kan få hele broen til at falde sammen.

Kontravægten, som betonklodsen kaldes, hænger over broen cirka halvvejs over Limfjorden. Det er den, som gør, at broen kan gå op og ned.Ifølge broingeniøren har den store betonklods allerede rykket sig ti centimeter mod vest som følge af sammenstødet.
 
Banedanmark planlægger nu et møde angående broens tekniske tilstand for at få skaderne klarlagt. Men allerede nu regner man med, at den beskadigede del af broen skal klippes af.

På nuværende tidspunkt vurderes det, at der kommer til at gå seks måneder inden broen er repareret og klar til togtrafikken igen - såfremt betonklodsen ikke ryger ned og smadrer mere af den.