Hun havde kendt ham det meste af sit liv, men det stod aldrig skrevet i kortene, at danske Christina Knudsen, der mandag døde af kræft, skulle ende med at blive Roger Moores steddatter. Her er den utrolige historie om den danske pige, der blev taget under vingerne af selveste James Bond.

'Vores smukke datter Christina (aka Flossie) tabte kampen mod kræft den 25. juli klokken 10. Vi er sønderknuste'.

Sådan skrev film-legenden Roger Moore på sin twitterkonto tirsdag, efter at han sammen med sin dansk-svenske kone Kiki Tholstrup havde taget en sidste afsked med Kiki Tholstrups 47-årige datter, Christina Knudsen.

Tweetet vidner om det tætte forhold, som Christina Knudsen fik til sin steddfar James Bond-skuespilleren – et forhold, der blev så tæt, at Roger Moore, der i forvejen havde tre børn med sin tredje kone, simpelthen tog hende til sig og kaldte hende for sin egen datter.

At det netop skulle blive den kendte Roger Moore, der ville ende som den faderfigur, der ville komme til at betyde mest i Christina Knudsens liv, var dog ikke ligefrem skrevet i kortene. Godt nok kendte hun ham, fra hun var helt lille, da hendes mor sammen med sin anden mand, den kendte mangemillionær Ole Tholstrup, flyttede ind i en villa i den sydfranske velhaverby St. Paul de Vences, hvor Roger Moore var nabo.

Men det var først lang tid senere, at Roger Moore for alvor trådte ind i familiens liv.

Historien om Christina Knudsen og hendes kendte jetset-mor Kristina ’Kiki’ Tholstrup begynder nemlig et helt andet sted - hjemme i Danmark. Kiki Tholstrup, der oprindeligt er uddannet stewardesse og fra Sverige, mødte den danske forretningsmand og  garveriejer Hans Christian Knudsen fra Vordingborg.

Artiklen fortsætter under billedet

Christina Knudsen (th) blev kun 47 år. Vis mere

Det gik tilsyneladende parret så godt, at de bosatte sig i det dyre Vedbæk – tæt på modeduoen Margit og Erik Brandt. Det har Erik Brandt fortalt til BT.

Sammen med Hans Christian Knudsen fik Christina ’Kiki’ to børn; sønnen Hans Christian Knudsen og lillesøsteren Christina Knudsen.

Men i 1975, da Christina Knudsen var blot seks år gammel, indtraf en familietragedie, da børnenes far begik selvmord. Det skete, efter han var blevet anklaget for skattesnyd.

Nogle år senere fandt Kiki Tholstrup dog kærligheden igen hos erhvervsmanden og mangemillionæren Ole Tholstrup, der var søn af industri- og  gasmanden Knud Tholstrup. Familien Tholstrup havde tætte forbindelser til kongehuset, og der gik da heller ikke længe, før både Ole og Kiki Tholstrup sås til baller hos dronningen.

De nære forbindelser til kongehuset har Kiki Tholstrup siden plejet, og hun har da også både været gæst ved kronprinsparrets bryllup samt ved prins Joachim og Marie Cavalliers bryllup.

Ægteskabet med Ole Tholstrup fik dog en brat ende, da han i en alder af kun 61 år døde af et hjertetilfælde. I årene forinden havde Ole Tholstrup kæmpet med et alkoholmisbrug. Ole Tholstrup efterlod angiveligt sine mange millioner til Kiki Tholstrup ved sin død.

Artiklen fortsætter under billedet

Kristina "Kiki" Tholstrup ses her med sin anden ægtemand, erhvervsmanden Ole Knud Tholstrup, da de var til bal hos dronning Margrethe. Vis mere

Ole Tholstrups død betød, at Christina Knudsen, da hun var i begyndelsen af 20’erne, atter mistede en faderfigur – for anden gang i sit liv.

Men tredje gang skulle blive lykkens gang for Kiki Tholstrup - og også for hendes datter - skulle det vise sig. For hvad familien næppe vidste dengang var, at de allerede kendte den mand, der siden skulle vise sig at blive en fantastisk stedfar for Christina samt Kiki Tholstrups ’store kærlighed’.

Christina Knudsen var angiveligt kun ni år, da hun mødte James Bond-stjernen første gang, hvilket skete i forbindelse med, at Roger Moore var nabo til Kiki og Ole Tholstrups villa i Sydfrankrig.

Men det var først, da Christina Knudsen var omkring 30 år i 1998, at hendes mor officielt blev kærester med den kendte skuespiller. Det skete under stor dramatik og mediebevågenhed, da Roger Moore faktisk allerede var gift, da han indledte forholdet til Kiki Tholstrup -  og hans daværende kone, den italienske skuespillerinde Luisa Mattioli, var bestemt ikke begejstret for udsigten til at blive droppet. I stedet anklagede hun offentligt Kiki Tholstrup for at have stjålet ægtemanden fra hende.

Luisa Mattioli  havde været gift med Roger Moore i knap 30 og parret havde sammen tre børn.

Ifølge Luisa Mattioli var det kommet som et chok, da Roger Moore havde fortalt hende, at han ville skilles, og hun nægtede efterfølgende i flere år at fuldføre skilsmissen.

Artiklen fortsætter under billedet

Da prins Joachim og Marie blev gift i Møgeltønder i 2008, var Roger Moore og Kiki Tholstrup også inviteret med. Her ses de på hovedgaden i Møgeltønder forud for brylluppet. Vis mere

Først da Roger Moore ifølge det britiske medie Telegraph.co.uk gik med til et betale Luisa Mattioli 10 millioner pund (svarende til knap 90 millioner kroner) i et skilsmisseforlig, gik hun med til skilsmissen.

Kiki Tholstrup og Roger Moore blev i 2002 gift ved en meget privat ceremoni i Danmark. Efterfølgende har parret fortalt til BT, at de fandt den helt store kærlighed i hinanden:

»Kristina (Kiki, red.) er min soulmate. Vi er aldrig væk fra hinanden - kun hvis hun skal til frisøren,« fortalte Roger Moore med et smil til BT i 2009.

Artiklen fortsætter under billedet

Også til kronprinsparrets bryllup var Kiki Tolstrup og Roger Moore på gæstelisten. Vis mere

Roger Moores indlemmelse i familien var dog ikke alene lykken for Kiki Tholstrup. Også for datteren Christina Knudsen blev det et afgørende vendepunkt i hendes liv. Det har hun fortalt i et interview med den britiske avis Evening Standard i 2014.

Her fortalte hun, hvordan det havde påvirket hende, at hun havde mistet de to faderfigurer i sit liv på så dramatisk vis, og hvordan det efterfølgende havde gjort, at hendes syn på det modsatte køn ikke havde været for positivt.

I 2001 blev Christina Knudsen nemlig selv gift ved et storslået bryllup med bankmanden Nikolaj Albinus, men ægteskabet holdt kun i 13 måneder.

»Jeg tror ikke, jeg kendte mig selv så godt, da jeg blev gift og blev presset af samfundet. Jeg var endnu ikke i stand til at lytte til, hvem jeg var, og hvad jeg i virkeligheden ville have. Jeg var i en række komplicerede forhold, men alt ændrede sig, da min mor mødte Roger,« har hun fortalt.

Christina Knudsen var ugift, da hun døde. Hun efterlader sig ingen børn.