Fire hunde fik natten til lørdag uafhængigt af hinanden færten af forsvundne 19-årige Thomas Mikkelsen Stralner på Randers havn.

Den 19-årige Thomas Mikkelsen Stralner, som natten til lørdag i sidste weekend forsvandt efter en bytur i Randers’ natteliv, er muligvis blevet lokaliseret efter en uges intens eftersøgning.

Østjyllands Politi har i eftersøgningsarbejdet ugen igennem haft et tæt samarbejde med den private og frivillige organisation Missing People Denmark.

Fire specialtrænede hunde, som organisationen råder over, fik fra fredag aften og i timerne frem til lørdag formiddag uafhængig af hinanden færten af forsvundne Thomas Mikkelsen Stralner fra Aalestrup.

Thomas Stralner

»Jeg betragter det som et gennembrud. Fredag aften skaffede Østjyllands Politi os tilladelse til at gå ind på et terrorsikret område på havnen, ligesom vi fik nøgler til alle bygninger. Dem afsøgte et hold på seks af vores folk og de fire hunde natten igennem. Der hvor hundene én for én fik færten, var ikke inde i nogle af bygningerne men ude på havnearealet. Men vi kan stadig ikke sige, om han kan være inde på fabriksområdet eller ude i vandet. Jeg er dog ret sikker på, vi nu har lokaliseret ham til at være indenfor en radius på højst 200 meter,« siger René Nielsen, indsatsleder i Missing People, til BT.

De frivillige fra organisationen har haft et forbilledligt samarbejde med politiet, fortæller han videre.

»Vi har lørdag overdraget alt vores materiale til dem. Så er det op til politiet, hvordan det videre forløb skal være. Vi vil helt sikkert fortsætte vores arbejde og bidrage med det, vi kan,« siger René Nielsen.

En stor udfordring i eftersøgningen er, at vandet i havnebassinet i Randers er frosset til, og at den meter-tykke is er dannet af flere lag oven på hinanden. Det betyder, at det foreløbig er for risikabelt for Missing Peoples dykkere at gå i vandet, fordi de risikerer at få revet dragt og udstyr i stykker.

»Hundenes lugtesans er så god, at de kan få færten af et menneske, selv om det ligger nede i vandet, men det betyder også, at vi endnu ikke ved, om han er dernede, eller om han er oppe på land. Hvis politiet bakker os op i det, har vi planer om at sende en drone i luften i løbet af søndag og på den måde få tjekket, om Thomas kan være kravlet op på taget af en af de store fabriksbygninger, der ligger på havnen,« siger indsatslederen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.