Fire unge danskere forsøgte at smugle narko ind i Danmark som krydrede færdigretter

Fire unge studerende – i blandt andet Silkeborg og Kolding - skal snart for retten for at have forsøgt at smugle 5,2 kilo ketamin, der også bruges til at bedøve heste med, ind i Danmark i indiske færdigretter.

Stoffet er så stærkt, at et gram kan slå en 200 kg pony ihjel på et minut. Trods dette bruger unge i det danske technomiljø lystigt stoffet ifølge Skat.

Danske toldere gjorde derfor store øjne, da de sprættede pakkerne op med stærkt krydret indisk mad i maj, fortæller tovholder Axel Grønkjær for Skats landsdækkende indsatsprojekt mod doping og nye narkotiske stoffer.

- Det viser bare, hvor kreative smuglere kan være, siger Axel Grønkjær, der også fortæller om en tidligere sag, hvor en ældre mand i Københavns Lufthavn for nogle år siden forsøgte at smugle narko ind i Danmark via et hult kunstigt ben.

Skat har i disse uger indledt en postkort kampagne for at gøre opmærksom på alle de nye stoffer, som unge danskere bestiller hjem fra udlandet via nettet. I det første halve år har Skat funder ulovlige stoffer i 111 pakker med alt fra et halvt gram til fem kilo.

- I de seneste år har vi set en eksplosion i salg af den slags stoffer via internettet, hvor stofferne handles. De ankommer til Danmark via post og kurer, og det kræver stor ekspertise at identificere både de forsendelser, som kan indeholde stofferne, men også i den sidste ende at få identificeret de fundne stoffer, skriver Axel Grønkjær fra projektet til BT.