Ole Bornedals film om John Mogensens liv havde i går gallapremiere i Musikhuset i Århus

Skuespillere, filmfolk og andre kendte personligheder dukkede op på den røde løber, da der i går var gallapremiere på Ole Bornedals danske drama ‘Så længe jeg lever’.

Filmen, der har Rasmus Bjerg i hovedrollen, er en fortælling om den legendariske musiker John Mogensens liv.

Ved den stort anlagte gallapremiere i Musikhuset i Århus blev en række af sangerens klassikere desuden opført af musikerne Rasmus Walter, Kira Skov og Four Jacks-medlemmet James Rasmussen.

Blandt de kendte gæster, som deltog i gallapremieren, var Ole Bornedal, Helle Fagralid, Peter Mygind, Søren Rasted - og naturligvis Rasmus Bjerg.

‘Så længe jeg lever’ er en dramatisk og humoristisk historie om musikeren John Mogensens liv. Manden, der lagde Danmark for sine fødder med store folkelige klassikere som ‘To mennesker på En Strand’, ‘Så længe Jeg Lever’ og ‘Fut i Fejemøget’. I filmen følger man ham fra barndommen til hans første gennembrud med Four Jacks for så at gå i glemmebogen - og i hundene - indtil han pludselig brager igennem med sit enorme gennembrud i 1971 med ‘Der er Noget galt i Danmark!’

Sceneskræk og alkoholmisbrug

Udover at filmen portrætterer John Mogensen som en mand med en stor passion for musikken, så viser den, hvordan hans perfektionisme, sceneskræk og massive alkoholforbrug var med til at æde ham op indefra.

Til BT har skuespiller Rasmus Bjerg tidligere fortalt, at selv kan nikke genkendende til den tvivl og usikkerhed, der kan ramme kunstnere på scenegulvet.

»Jeg kender det godt fra mit eget fag, hvor vores største fjende dybest set er os selv, når vi kommer i tvivl, og ikke tror på det, vi laver. Så kan vi ikke se skoven for bare træer, og ser ikke alle dem, der synes, det er godt og fantastisk, og er heller ikke i stand til at omfavne og sætte pris på det vi har. John mente aldrig, at det han gjorde var godt nok, og han fandt aldrig den ro, der er så vigtig. Og det tog livet af ham,« sagde Rasmus Bjerg til BT.

‘Så længe jeg lever’, sang John Mogensen. Det blev desværre kun til 48 år.