Beboerne i en lejlighed i Valby i København fik sig en ubehagelig overraskelse kort efter midnat og måtte flygte fra lejligheden.

Kort inde i 2013 måtte et par flygte fra deres lejlighed på Valbygårdsvej i København.

- Der opstår brand uden for stuevinduet, formentlig fordi der er noget fyrværkeri, der er faldet uheldigt ned på nogle ting, som de havde stående i deres have, siger indsatsleder i Københavns Brandvæsen, Henning Jølnæs.

- I løbet af kort tid bliver branden så kraftig, at vinduet sprænger på grund af varmen. Og personerne derinde kan ikke gøre andet end at skynde sig ud af lejligheden, fortsætter han.

Københavns Brandvæsen blev alarmeret klokken 01:10 og kom til tids nok til at sikre, at ingen personer kom til skade. Men lejligheden er ifølge Henning Jølnæs slemt tilredt.

Der var indkaldt godt 100 brandfolk til at passe på københavnerne nytårsnat, og de måtte fra årsskiftet til klokken 06:30 rykke ud lidt mere end 80 gange. De fleste af udrykningerne var til småbrande i containere, men de måtte også rykke ud til fem mere alvorlige lejlighedsbrande, blandt andet på adressen Birketinget på Amager.

- To unge piger er på vej hjem fra byen og opdager, at der kommer noget røg fra en lejlighed. De tilkalder brandvæsnet, og da vi kommer, sprænger vi døren og finder en ældre mand, der bliver kørt til observation for røgforgiftning, siger Henning Jølnæs.

Den ældre mand blev kørt til Rigshospitalets Traumecenter, men lægen i den tilkaldte ambulance vurderede ifølge Henning Jølnæs ikke, at det så ud til at være så alvorligt.

Falcks brandfolk har i løbet af natten været ude til 113 brande landet over, og det har primært været »brande i affaldscontainere og den slags«, oplyser kommunikationsmedarbejder i Falck, Klaus Kristiansen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.