Radiomanden og filminstruktøren Mads Brügger er fyret fra Radio24syv, hvor han var kanalchef sammen med Michael Bertelsen.
Radiomanden og filminstruktøren Mads Brügger er fyret fra Radio24syv, hvor han var kanalchef sammen med Michael Bertelsen. Foto: Dennis Lehmann

Radiomanden og filminstruktøren Mads Brügger er fyret fra Radio24syv. Her har han arbejdet som kanalchef sammen med vennen Mikael Bertelsen. Brügger skriver om fyringen på sin facebook:

- Kære alle, jeg er dags dato blevet fyret af radiodirektør Jørgen Ramskov, på grund af uoverensstemmelser i ledelsen - også kaldet 'samarbejdsvanskeligheder,' skriver han, og fortsætter:

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at der har været uenighed om hvilken retning Radio24syv skal bevæge sig, og den kurs jeg har kæmpet for har tilsyneladende tabt i dag. Jeg kan ikke uddybe denne problematik, men vil gerne slutte af med at sige tak til alle de dygtige mennesker jeg har arbejdet sammen med på Radio24syv, og at jeg ønsker kanalen alt det bedste. Og så er der ikke mere Interne Affærer i denne ombæring :-), slutter Brügger.

Han siger videre til bt.dk:

- Det er alt, hvad jeg har lyst til at sige lige nu.

Nyheden om Brüggers fyring kommer samtidig med nyheden om Brüggers næste filmprojekt. Der præcis som den kontroversielle 'Ambassadøren' udspiller sig i Afrika - med FN-generalsekretær Dag Hammerskjölds død i 1961.

Radio24syv-nyhedschef Suzanne Moll henviser til direktør Jørgen Ramskov for en kommentar til fyringen.

-  Der er ikke mere at tilføje. Mads Brügger er fratrådt og det får ingen – absolut ingen indflydelse på Radio24syv programlinje, siger Ramskov til bt.dk.

En usædvanlig kortfattet meddelelse. Ifølge bt.dks oplysninger er alle ansatte og ledere i radio 24syv-systemet blevet bedt om ikke at udtale sig om fyringen. Ifølge samme kilde har der været et konkret opgør mellem Brügger og Ramskov.

Ifølge journalisten.dk har Mads Brügger været hård i sin kritik af den journalistiske produktion på nyhedsdelen - at der har været for få egenproducerede nyheder.

En anden kilde påpeger, at Brügger har følt et stort pres fra medierne, der bliver ved med at skrive om svigtende lyttertal på radio24syv. Det interne pres har været tilsvarende kraftigt. For bare et par uger siden blev der afholdt et internt ledelsesgruppemøde på radio24syv, hvor bølgerne gik højt.

Med en kildes ord er der folk, der ønsker at 'P4-icere' radio24syv.

Den version forsøger direktør Ramskov at lægge luft til med sin udtalelse om, at intet er forandret.

Mads Brüggers journalistiske karriere har ikke ligefrem fulgt den slagne vej, siden han som gymnasieelev begyndte på ungdomsbladet Chili med at køre til Sverige for at bygge en totempæl.

Siden har han rendyrket sin særegne journalistiske metode, som nogen vil sige er i familie med new journalism eller gonzo-journalistik. Uden at være tilnærmelsesvis lige så selvsmagende som især sidstnævnte.

Fra 1996 og indtil tiltræden på Radio24syv var Brügger journalist og tv-tilrettelægger på Danmarks Radio, hvor han blandt andet skabte de usædvanlige satiriske dokumentarserier Danes for Bush (2004) og Det Røde Kapel (2006).

Hans samarbejde med Mikael Bertelsen har blandt ført til flere tv-serier på DR2.

Mads Brüggers film 'Ambassadøren' har vakt opmærksomhed verden over. Liberias regering har besluttet at retsforfølge Mads Brügger for at købe sig til titlen som liberisk diplomat.

Brüggers næste film udspiller sig også i Afrika. 'Operation Celeste' er arbejdstitlen. Mads Brügger undersøger den tidligere FN-generalsekretær Dag Hammarskjölds død ved et flystyrt i byen Endola i det daværende Rhodesia i 1961.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.