Den ti-årige dreng blev sat af skolebussen og efterladt midt på ruten til Holstebro, hvor han går i specialklasse - nu er buschaufføren blevet afskediget. Foto: Morten Stricker.
Den ti-årige dreng blev sat af skolebussen og efterladt midt på ruten til Holstebro, hvor han går i specialklasse - nu er buschaufføren blevet afskediget. Foto: Morten Stricker. Foto: Morten Stricker

Sag om dreng, der blev efterladt i vejsiden, får konsekvenser for chaufføren, der er færdig med at køre for Skjern Bilen.

Det er slut med at efterlade skolebørn i vejsiden på turen til skole.

Sagen om den ti-årige specialklasseelev William, der blev smidt af skolebussen torsdag morgen, får nu alvorlige konsekvenser for chaufføren.

Han skal ikke længere køre skolebus for busselskabet Skjern Bilen, eftersom han er fyret med øjeblikkelig virkning.

»Han er ikke længere hos os. Det er den konsekvens, vi drager,« siger John Skov, der er direktør og en af de tre ejere bag Skjern Bilen.

Fredag, umiddelbart efter at sagen blev kendt, sagde John Skov til Dagbladet, at chaufførens handlemåde ville udløse sanktioner, men på det tidspunkt var chaufføren stadig ansat. Firmaet ville ikke oplyse, hvilke funktioner han fremover skulle udføre, blot stod det klart, at han ikke længere skulle varetage den såkaldte specialkørsel med passagerer, der kræver særlig opmærksomhed undervejs.

»Det endte lykkeligt«

»Det er vores holdning, at han ikke fremover skulle udføre den type kørsel. Det er så endt med, at han er fratrådt,« siger John Skov, som kalder sagen et afsluttet kapitel for busselskabet.

Har du en forventning om, at sagen vil få konsekvenser for Skjern Bilens aftale med kommunen om kørslen?

»Nej, det har jeg ikke. Har kommunen problemer med det, må de kontakte os,« siger John Skov, der midt i sagen glæder sig over, at den ti-årige dreng blev fundet af forældrene i god behold.

»Heldigvis skete der ikke skade på nogen. Det var en meget uheldig situation, men det endte lykkeligt,« siger John Skov.

Episoden med den forladte dreng udspillede sig torsdag morgen på vej til skole i Holstebro. Den ti-årige dreng er oppe at toppes med en anden dreng i bussen, og det bliver for meget for chaufføren, der holder ind til siden og kalder den ti-årige med udenfor for at få ham til at falde til ro.

Over for sin chef har chaufføren givet den forklaring, at den ti-årige stikker af ud over en mark. Chaufføren må ikke forlade de øvrige børn i bussen, og han kan derfor ikke forsøge at løbe drengen op. Til sidst opgiver han at få ham tilbage i bussen og kører videre på ruten til Holstebro. Altsammen ifølge chaufførens forklaring til hans foresatte.

Bakker chaufføren op

John Skov har fortalt, at han ikke kan huske noget fortilfælde, hvor børn stikker af fra en chauffør ude på ruten.

Med afskedigelsen forhindrer busselskabet, at den pågældende chauffør kommer i samme situation igen, ligesom reaktionen skal være med til at forhindre, at brugerne mister tilliden til firmaet. Men beslutningen vækker ikke udelt begejstring, og John Skov melder om protester fra folk, der er utilfredse med, at chaufføren har mistet sit job.

»Vi har fået flere henvendelser fra forældre, som er sure over, at han ikke er her længere. De synes, det er forkert, det der er sket over for chaufføren, og kalder det justitsmord. Dér er vi så af en anden mening,« siger John Skov.

Det har ikke været muligt at få chaufføren i tale.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.