Den tidligere afdelingschef i Rigspolitiet Bettina Jensen mødtes privat og delte feriebilleder med sin tætte ven og chefkollega fra DR Peter Andersen, som hun hjalp med et konsulentjob til Rigspolitiet.

De private møder og korrespondancen fandt sted lige før og lige efter, at Peter Andersen forlod DR og jobbet som direktør for Teknologi og Medieservice med gyldent håndtryk på 1,2 millioner kroner i februar 2012.

Bettina Jensen er hovedperson i sagen om de ulovlige konsulentmillioner i Rigspolitiet, som først førte til en fyring og siden til en politianmeldelse.

Som BT kunne afdække i går, så var Bettina Jensen i marts 2012 involveret i udarbejdelsen af Peter Andersens kontrakt, som blev startskuddet til it-konsulentopgaver for i alt 407.000 kroner for Rigspolitiet i maj, juni og juli 2012.

Bettina Jensen hjalp med kontrakten på trods af, at Bettina Jensen slet ikke var ansvarlig for it i Rigspolitiet, men for Koncernservice.

Nu kan BT referere de mails, som afslører den tætte relation mellem de to og som fremgår af den rapport fra PricewaterhouseCoopers (PWC) som Rigspolitiet offentliggjorde den 16. marts.

Rapporten slår fast, at den tidligere afdelingschef havde en tæt venskabelig relation med en en ekstern it-konsulent. Den eksterne it-konsulent er identisk med Peter Andersen.

Rapporten afslører, at de to havde meget privat mailkorrespondance i månederne op til, at Bettina Jensen var med til at sikre en kontrakt til Peter Andersen.

I en email af 16. januar 2012 skriver Peter Andersen til Bettina Jensen:

‘Hejsa, godt at se dit til aften...hvortil Peter Andersen svarer: ‘Hej og i lige måde. Jeg er lige kommet hjem. Det er mærkeligt at være uden privat telefon, så jeg kan ikke engang sende dig en sms. Ja, vi må ses engang, hvor vi er færre mennesker,’ skriver Peter Andersen.

Derudover fremgår det også, at de aftalte at mødes privat hjemme hos Bettina Jensen blot få uger før, at den tidligere Peter Andersen fik en kontrakt med Rigspolitiet.

I en mailtråd fra den 27. februar 2012, som også er refereret i revisionsrapporten, skriver Bettina Jensen:

‘Jeg har kigget forkert - den 16. februar er jo gået - hvad med den 12. marts hjemme hos mig? KH. Bettina’.

Og den 5. marts 2012 sender Peter Andersen et feriebillede fra Marokko til Bettina Jensen med et billede af en svimmingpool uden yderligere tekst.

Revisionsrapporten fra Pwc er et resultat af de sager, som BT siden juni 2016 har kunnet afdække med den tidligere afdelingschef Bettina Jensen i hovedrollen. Hun gav blandt andet de tre konsulenter Mariann Færø, Christine Thorsen og Christian Behrens opgaver for 43,3 millioner kroner uden, at opgaverne kom i de lovpligtige udbud.

Desuden blev en del af honorarerne til konsulenterne udbetalt på trods af, at der ikke var underskrevet kontrakter, ligesom aftaler uden budgetrammer var årsag til, at honorarerne eksploderede. Fredag meddelte Rigspolitiet, at Bettina Jensen i marts 2017 var blevet anmeldt til Københavns Politi på grund af hendes tætte relationer til konsulenterne og overfakturering i forbindelse med nogle konsulenttimer.

De tre konsulenter kender Bettina Jensen fra hendes tid som indkøbschef i DR, og det samme er tilfældet med Peter Andersen. Som direktør for Teknologi og Medieservice var han Bettina Jensens overordnede frem til hendes skifte til Rigspolitiet i 2011.

BT har talt med Peter Andersen, der siger, at han ikke har nogle kommentarer til sagen. DR har over for BT bekræftet, at Peter Andersen fik ni måneders løn med, da han stoppede i DR svarende til 1.208.775 kroner. Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra Bettina Jensen.

Koncernstyringsdirektør hos Rigspolitiet Thomas Østrup Møller.
Koncernstyringsdirektør hos Rigspolitiet Thomas Østrup Møller. Foto: Jens Astrup
Vis mere

I et svar til BT siger Rigspolitiets økonomidirektør Thomas Østrup:

»Det er med pwc’s rapport fremkommet nye oplysninger. Disse er overgivet til Københavns Politi«.