Den fynske rigmand og ejendomsspekulant Heine Delbing blev hårdt ramt af finanskrisen, der fik hans formue på over én milliard kroner til at skrumpe. Nu fortæller han, hvad han laver i dag.

Højt at flyve, dybt at falde. Sådan kan man passende betegne den fynske rigmand og ejendomsmatador Heine Felbings ejendomseventyr.

Før finanskrisen havde han en formue på over én milliard. kroner. Han havde ejendomme for ni milliarder kroner, og en gæld på otte, har Jyllands-Posten tidligere beskrevet. Men finanskrisen ramte, ejendomsmarkedet ramlede og Heine Delbing var længe truet af en konkurs. Faktisk er han tidligere blevet betegnet som en af de ejendomsspekulanter, der var med til at ’krakke’ Danmark.

Heine Delbing undgik dog konkursen. Og en hjælpende hånd fra kreditorerne, der valgte at bevare støtten til virksomheden under krisen, førte til, at det lykkedes at holde hans ejendomsfirma HD Ejendomme flydende så længe, at det netop er lykkedes at sælge ejendomsporteføljen til det svenske Niam, skriver Børsen. HD Ejendomme har de seneste år været sat under administration af en række banker.

Ifølge Børsen var Delbings ejendomme den sidste store klump af ejendomme, der var tilbage fra finanskrisen. Salget har dermed sat et punktum for en stor del af oprydningsarbejdet efter finanskrisen.

Heine Debing fortæller selv til fyens.dk, at hans liv nu er noget anderledes end før finanskrisen. Erhvervsmanden beretter, at han nu arbejder med helt andre ting, og at han sørger for at nyde hver dag.

Om det lykkedes at få så meget ud af HD Ejendomme ved salget, at Heine Delbing også fik penge med sig, er ifølge fyens.dk uklart. Det vurderes dog, at Heine Delbings formue i dag er langt fra én milliard kroner.

Den tidligere ejendomsspekulant er dog ikke ligefrem i pengenød:

»Jeg har en rigtig god økonomi, så ingen behøver at have medlidenhed med mig. Jeg lever, som jeg har lyst til. Jeg har stadig en god formue, og mine indtægter er langt større end udgifterne,« siger Heine Delbing til fyens.dk.

Selv om det lykkedes i sidste ende at finde en køber til HD Ejendomme, så fortæller Heine Delbing, at han ærgrer sig over, at det gik galt for hans ejendomsimperium. Alligevel mener han, at han dengang traf de rigtige beslutninger, og at det eneste han gjorde galt var, at han ikke forudså finanskrisen.

Niam har i forbindelse med købet givet HD Ejendomme en stor kapitalindsprøjtning. Niams landechef Kristian Krogh oplyser til Børsen, at egenkapitalen herefter vil være på 850 mio. kr.

Selv om Heine Delbing blev ramt af finanskrisens nedtur, oplyste han i et interew med Jyllands-Posten i 2015, at hans nedtur ikke var gået ud over andre.

»Der er ingen, der har tabt penge på deres lån indtil nu. Vores forretning har aldrig været baseret på spekulation og salg til opskruede priser. Det er en helt traditionel forretning, hvor pengene kommer fra driften i vores ejendomme,« lød det dengang fra Heine Delbing.