En navngiven fynsk læge bliver beskyldt for alkoholmisbrug på Facebook af tidligere DF-folketingsmedlem Tina Petersen.

Det skriver TV2/FYN.

Ifølge tv-stationen skriver Tina Petersen efter et besøg hos lægevagten blandt andet på sin Facebook-side:

»Jeg kan oplyse efter min dialog med personalet, at det ikke er første gang denne vagtlæge X (red. lægens navn) har begået fejl, endda den selvsamme fejl. Måske skulle nogen undersøge vagtlægens tilstand, som efter min mening godt kunne lugte af et alkoholproblem.«

Opslaget er angiveligt skrevet efter, at Tina Petersen fulgte en bekendt til lægevagten. Efter to dage er klagen blevet delt over 700 gange på Facebook, skriver TV2/FYN.

Både hos Lægeforeningen og de praktiserende lægers forening i Syddanmark er man forarget over, at den tidligere folketingspolitiker har valgt fremføre sin klage på de sociale medier.

»Det er en meget ubehagelig udvikling, at man begynder at fremføre sine klager over sundhedssystemet via offentlige systemer som Facebook i stedet for det officielle klagesystem,« siger Henrik Dibbern, der er næstformand i PLO i Syddanmark, til TV2/Fyn.

TV/FYN har været i kontakt med den pågældende læge, der siger, at »han er chockeret over at finde ud af, at hans navn deles på Facebook i forbindelse med en påstået lægefejl.«

Tina Petersen sad i Folketinget for Dansk Folkeparti fra 2005 til 2011. Hun har ifølge TV2/FYN ikke ønsket at kommentere på sagen.

Tidligere folketingsmedlem for Dansk Folkeparti Tina Petersen.
Tidligere folketingsmedlem for Dansk Folkeparti Tina Petersen. Foto: Folketinget
Vis mere

Læs også:

Tina Petersen blev i 2013 tiltalt for racisme, da hun havde lagt et billede på Facebook, der forstillede to burkaklædte kvinder ved siden af to sorte sække med skrald. Billedet var ledsaget af ordene: "Hehe.. Husk storskrald i morgen." Den tidligere DF-politiker blev frikendt, men måtte efterfølgende gå under jorden, fordi hun følte sig truet.