En dansk imam fra Fyn har vakt international opsigt med sine udtalelser om, at jøder er efterkommere af aber og grise.

Den fynske imam Muhammed Khaled Samha har skabt international røre, efter han i en af sine prædikener kalder jøder for efterkommere af aber og grise.

Det skriver The Times of Israel.

De kontroversielle udtalelser blev ledsaget af en udmelding om, at muslimer ikke bør acceptere en to-stats-løsning mellem Israel og Det Palæstinensiske Selvstyre.

Læs også:

»Hvordan kan vi eller andre fri og troende muslimer acceptere delingen af Palæstina med en bande jøder, der stammer fra aber og grise?« siger imamen fra Vollsmose ifølge The Times of Israel og fortsætter:

»Palæstina har været og vil altid være islams land. Det er islams land - et helligt og velsignet land. Det er stedet for den store kamp, hvor muslimer vil bekæmpe jøderne. Træerne og stenene vil sige: Muslim, Allahs tjener, der er en jøde bag mig. Kom og dræb ham.«

Læs også:

Muhammed Khaled Samha gjorde sig også bemærket under Muhammed-krisen i 2005, hvor han rejste rundt i Mellemøsten og fremførte sin kritik af Danmark, skrev Berlingske i 2006 i kølvandet på offentliggørelsen af de kontroversielle tegninger i Jyllands-Posten.

Videoen med Muhammed Khaled Samhas prædiken blev lagt ud på internettet 19. september og er nu blevet offentliggjort i The Times of Israel.