41-årige Tonni Stage fik søndag aften en chokerende oplevelse, da en uniformeret politibetjent trængte ind i hans hjem og angreb ham. Betjenten forsøgte at fange en indbrudstyv, men havde taget fejl af adressen.

Tre sting i en flækket overlæbe og to tænder, hvor roden muligvis er beskadiget samt nogle skrammer i resten af hovedet og ikke mindst et knæk i psyken. Sådan blev familiefaderen Tonni Stage efterladt efter et fejlagtigt ”politibesøg” søndag aften. Han har ikke hørt fra politiet siden.

Tonni Stage bor med sin kone og deres tre børn på 9, 13 og 14 år i en villa i den fynske by Årslev mellem Odense og Ringe. Efter en hård weekend, der havde været brugt på at få brækket køkkenets betongulv op, var familien ved at gå til ro søndag aften. Konen puttede parrets børn på husets første sal og i bryggerset var Tonni Stage i sit beskidte arbejdstøj ved at skylle sine sko, efter det støvende arbejde. Træt og udmattet stod han i sine egne tanker, da bryggersets yderdør pludselig blev skubbet op.

Tonni Stage har fået tre sting i overlæben og flere skræmmer i ansigtet. To af hans tænders rødder er muligvis beskadiget. Billedet er taget to dage efter overfaldet.
Tonni Stage har fået tre sting i overlæben og flere skræmmer i ansigtet. To af hans tænders rødder er muligvis beskadiget. Billedet er taget to dage efter overfaldet. Foto: Fotograf Sonny Munk Carlsen
Vis mere

Han vendte sig om og her så han en mørkklædt mand stå ude foran døren, hvis ansigtsudtryk så alt andet end rart ud.

»Han ser meget alvorlig ud, grænsende til rasende. Jeg bliver temmelig overrasket, men får da fremstammet et ’Dav’. Han spørger, hvad jeg laver. Forundret over hans spørgsmål får jeg svaret ’jeg bor her’,« siger Tonni Stage.

Med ét farer manden hen mod Tonni Stage, griber fat i hans tøj og kyler ham op mod væggen.

»Jeg er så chokeret over reaktionen og bliver mega bange i øjeblikket. Tanker om hjemmerøveri og så videre farer rundt i hovedet på mig. Jeg forsøger at afværge situationen og råber flere gange ’jeg bor her, jeg bor her, hvad fanden sker der, jeg bor her’,« siger Tonni Stage.

Tonni Stage og Tina Stage, sammen med deres tre børn på 9, 13 og 14. Hele familien var hjemme, da det uventet politibesøg fandt sted.
Tonni Stage og Tina Stage, sammen med deres tre børn på 9, 13 og 14. Hele familien var hjemme, da det uventet politibesøg fandt sted. Foto: Fotograf Sonny Munk Carlsen
Vis mere

Først her opdager Tonni Stage, at det er en uniformeret betjent, han står overfor.

»Det gør mig endnu mere ængstelig. Hvorfor angriber han mig?«

’Stop, det er min mand’

I chok og forvirring forsøgte Tonni Stage at skubbe betjenten væk, mens han fortsat desperat forsøgte at få betjenten til at forstå, at han altså bor i huset.

Betjenten svarede ikke, han ignorerede blot udsagnene og fik til sidst et godt greb i Tonni Stage og kastede ham så ned mod gulvet. Tonni Stage kan ikke huske, om det var reolen eller skraldespanden, han rammer på vej ned, men noget rammer han, for pludselig begyndte blodet at fosse ud fra hans ansigt.

»Hans kæmpe schæfer kommer nu farende i hovedet på mig, mens betjenten ligger ovenpå mig. Jeg bliver ved med at råbe ’jeg bor her, jeg bor her’,« siger Tonni Stage, som fortæller at betjenten på et tidspunkt svarer med ’nej, det gør du fandeme ikke’.

Tonni Stages kone Tina Stage hørte tumulten fra husets førstesal, hvor børnene var ved at blive lagt i seng.

»Jeg kunne høre Tonni skrige og råbe, at han bor her,« siger Tina Stage, som blev mødt at et skræmmende syn, da hun så sin mand ligge på bryggersgulvet med kæmpe hund halvt over ham og en politibetjent ovenpå ham.

»Det var så voldsomt, jeg tror slet ikke, jeg nåede at tænke, jeg var så rystet. Jeg råbte bare ’det er min mand, stop, det er min mand, han bor her’,« siger Tina Stage.

Betjenten rettede hovedet op og kiggede Tina Stage i øjnene, først dér gik det op for ham, at han nok ikke havde fat i den rigtige.

Adresse-sjusk

Betjenten fik trukket den store hund væk, og fortumlet og ked af det kom Tonni Stage på benene og skyndte sig hen til vasken, fordi blodet fortsat strømmede ud fra hans læbe.

»Jeg hører betjenten spørge ’jamen er det da ikke nummer 6 da?’ Halvt grådkvalt får jeg råbt ’nej for helvede, det er nummer 3, Byvænget 3’, hvorefter betjenten farer ud,« siger Tonni Stage.

Det viser sig, at betjentens kollega har fanget den rigtige indbrudstyv. I Bystævnet 6. En adresse som ligger skråt overfor familien Stages baghave i en parallelgade.

»Jeg forstår det simpelthen ikke. Jeg føler mig meget uretfærdigt behandlet. Jeg følte en kæmpe afmagt i situationen. Tænk engang, det foregik i vores eget hus, hvor man netop skal føle sig tryg,« siger Tonni Stage, som forklarer, at han og familien nu må bruge en længere periode på at genopbygge den følelse.

Kort efter betjenten var gået, kom han noget mere rolig tilbage til huset.

Den ringe trøst

Betjenten beklagede fejltagelsen og tilbød at ringe efter en vogn, som kunne køre Tonni Stage på skadestuen. I en blanding af chok og vrede takkede Tonni Stage nej, og i stedet ender det med, at hans forældre senere på aftenen kører ham på skadestuen, hvor han får tre sting i sin flækkede overlæbe, på to af hans tænder er roden muligvis beskadiget og der bliver registreret flere skrammer i hans ansigt.

Ifølge Tonni Stage fortalte betjenten, at der havde været lidt forvirring omkring anmeldelsen, som havde været noget diffus.

»Men han vidste jo det var nummer 6? Hvorfor så gå ind til os i nummer 3?«

Det har Tonni Stage endnu ikke fået svar på, han har nemlig intet hørt fra politiet, politiets ledelse eller betjenten selv, som ellers fik hans navn, adresse, personnummer og telefonnummer.

”Udramatisk”

Fyns Politi bekræfter overfor BT, at de har været på adressen og fortaget en anholdelse, som blev afbrudt, da betjenten fandt ud af, at der var sket en fejltagelse. I rapporten er hændelsen beskrevet som ’udramatisk’, og det fremgår også, at manden pådrog sig en rift i læben, da han ramte en genstand, i det han forsøgte at lægge sig ned.

Billedet er taget kort efter episoden søndag aften.
Billedet er taget kort efter episoden søndag aften.
Vis mere

Tonni Stage har sendt en skriftlig klage til Den uafhængige politiklagemyndighed, hvor han har beskrevet den chokerende oplevelse, som i hans optik var noget anderledes end udramatisk.

»Jeg synes simpelthen ikke, det er i orden. Om jeg så havde været en indbrudstyv, var det en meget voldsom håndtering fra betjentens side. Der var ingen dialog, han kastede sig bare over mig,« siger Tonni Stage.

Direktør i Den uafhængige politiklagemyndighed Kirsten Dyrman fortæller, at der rigtigt nok er indgivet en klage tirsdag. De har endnu ikke nået at kigge nærmere på klagen, men de vil snarest undersøge sagen.

»I denne slags sager sætter vi en undersøgelse i gang og forsøger at klarlægge, hvad der er sket. Vi taler med eventuelle vidner og kigger på det materiale, der måtte være som for eksempel billeder og en lægelig undersøgelse,« siger direktør Kirsten Dyrman.

Hvis der er tale om en klagesag, kan myndigheden udtale kritik af politiets arbejde. Er der derimod tale om en anmeldelse af vold, så sendes sagen videre til statsadvokaten og så er det op til dem at vurdere, om der skal rejses tiltale.

Tonni Stage mener, at klage var det eneste rigtige at gøre, da betjenten på intet tidspunkt gav sig til kende, spurgte efter noget legitimation og afviste al dialog.

»I det øjeblik han trådte ind over dørtærsklen, gik han i mine øjne fra at være betjent til at være overfaldsmand,« siger Tonni Stage.

Hele familien tog en fridag mandag og fik snakket episoden godt igennem. Børnene var noget chokerede, da de så deres far, men har taget det pænt, forklarer forældrene. Tonni Stage er indtil videre sygemeldt hele denne uge.