Da Ellen Adelaide Brandenborg blev født i 1906 var bilen en luksus kun de allerrigeste havde råd til, kvinder havde ikke stemmeret og 1. Verdenskrig var end ikke tæt på at bryde ud.

Torsdag den 7. januar fylder Ellen 110 år, og hun kan smykke sig af titlen som Danmarks næstældste person. Det skriver DR P4 Østjylland.

Ellen var seks år gammel, da Titanic forliste natten mellem den 14. og 15. april 1912, og hun husker stadig verdens mest berømte skibsforlis. Hun kan også huske, da kvinder fik stemmeret i 1915:

»Jeg kan huske, familien var samlet, men jeg husker jo ikke talerne. Jeg var kun ni år gammel,« siger Ellen Adelaide Brandenborg til DR P4 Østjylland.

I videoen giver Ellen Adelaide Brandenborg sin opskrift til, hvordan man bliver 110 år gammel.

I det hele taget har Ellen i løbet af sit lange liv oplevet talrige skelsættende begivenheder, som vi andre kun kender fra historiebøger eller dokumentarudsendelser.

Ellen Adelaide Brandenborgs fik fire børn og har seks børnebørn og ni oldebørn. Hendes tre nulevende børn, Hans på 85 år, Birgit på 80 år og 70-årige Esther, er på besøg for at fejre fødselaren med manér. Hans er kommet hjem fra Canada for at besøge sin mor på Lokalcenter Søholm i Viby J., hvor Ellen bor.

Titlen som Danmarks ældste nulevende person går dog til Signe Højer fra Silkeborg. Hun blev 110 år den 1. november og er dermed er hun lidt over to måneder ældre end Ellen Adelaide Brandenborg.

Vi ønsker Ellen et stort tillykke med de 110 år.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.