182 danske charterrejsende må vente mere end et døgn på at komme hjem fra den græske ø Zakynthos, da et fly, som de skulle have fløjet med, fra Danish Air Transport lørdag aften fik en fugl i motoren vej på til Cypern.

Det skriver Nordjyske.

Passagererne skulle hjem til Aalborg Lufthavn, men har altså fået hjemrejsen udskudt på grund af det såkaldte 'bird strike'.

»Vi beklager meget, det som er sket. Det er meget uheldigt. Flyet kunne godt have fløjet videre. Men der er en række procedurer, der går i gang, når en fugl rammer motoren. Flyet må ikke flyve, før motoren er blevet tjekket,« siger Henrik G. Jensen, bureauchef ved Aarhus Charter, som er rejsearrangør for de strandede gæster, til mediet.

Selskabet har normalt et fly stående stand by til lignende situationer, men flyet var allerede taget i brug til et andet formål. Der er dog fundet et fly til de strandede gæster, som bliver fløjet hjem i løbet af mandag eftermiddag.

De rejsende har været meget frusterede over forløbet, fortæller Helle Højgaard fra Frederikshavn til avisen.

»Vi har ikke fået nogen reel information. Vi fik kun at vide, at der var tekniske problemer, men det dækker over så meget. Jeg var helt nervøs for, at de var gået konkurs. Det er for dårligt, at de ikke bare melder ud, hvad der er sket,« siger hun og fortæller, at de flere gange blev oplyst, at de skulle afsted, men at det derefter blev aflyst igen.

Rejseselskabet fortæller, at de løbende har informeret gæsterne per sms og via opslag på hoteller, men ikke fortalt hvad der var galt med flyet.

Gæster, der skal til den græske ø fra Aalborg, er også ramt af et døgns forsinkelse, men vil blive kompenseret for det økonomisk.