Der er slået rekord i antallet af klamydiatilfælde i Danmark.

Hele 34.132 personer fik påvist klamydia i Danmark i 2016, og det er det højeste antal, siden man begyndte at overvåge infektionen i 1994.

I forhold til 2015 er antallet af tilfælde dermed steget med syv procent, skriver Statens Serum Institut i en pressemeddelelse.

Stigningen er 'bekymrende', da klamydia kan indebære en risiko for andre seksuelt overførte sygdomme, advarer instituttet.

'Derudover kan klamydia hos kvinder give underlivsbetændelse, der i komplicerede tilfælde kan medføre ufrivillig barnløshed. Der er derfor god grund til en yderligere forebyggende indsats især blandt 15-24-årige mænd og kvinder,' tilføjer Statens Serum Institut.

Stigningen er fordelt lige på begge køn og i næsten alle aldersgrupper. Som det også tidligere har været tilfældet, tegner mændene sig for fire ud af ti klamydiatilfælde.

Den fordeling betyder dog ikke, at mænd får klamydia mindre hyppigt end kvinder. Den skyldes i stedet, at mænd ikke er lige så gode til at lade sig teste som kvinderne.

Andelen af mænd i undersøgelsen er nemlig kun tre ud af 10.

'Der er behov for øget oplysning om sikker sex, øget opmærksomhed på prøvetagning samt oplysning til relevante partnere, inden for de foregående seks måneder, ved positiv undersøgelse,' lyder opfordringen fra Statens Serum Institut.

Det er aldersgruppen 15-29 år, der tegner sig for 80 % af alle tilfælde af klamydia herhjemme.

Fakta om klamydia:

- Klamydia er den hyppigste seksuelt overførte bakterieinfektion i Danmark
- Infektionen er uden symptomer hos ca. halvdelen af mænd og 3/4 af kvinder
- Symptomer er oftest klart udflåd og svie ved vandladning
- Infektionen kan udvikle sig til underlivsbetændelse eller bitestikelbetændelse
- Infektionen fjernes med antibiotika

Kilde: Sundhed.dk.