Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Politikerne må vågne op og give politiet udvidede beføjelser, så der kan komme styr på Vollsmose-bøllerne

Det mener en af beboerne i Vollsmose, 52-årige Peter Rasmussen, som har boet i Odense-bydelen hele sit liv.

- Jeg elsker at bo i Vollsmose. I modsætning til, hvad man ofte kan læse i aviserne, så er stedet her simpelthen en perle. Derfor er det bare så ærgerligt, når der er nogen, der på den her måde skal ødelægge det hele for alle andre, siger han til bt.dk med henvisning til nattens drabsforsøg og den efterfølgende voldsomme hærgen af akutmodtagelsen på Odense Universitetshospital.

Balladen begyndte, da en 26-årig mand i forbindelse med Eid-festen på Vollsmose Torv blev både skudt i benet og snittet med en kniv.

Da den hårdt kvæstede og blødende mand blev hentet af ambulancen for at blive kørt til akutmodtagelsen, fulgte en stor gruppe efter.

Og lidt senere mødte ikke færre end 70-80 vrede mænd op på skadestuen for at finde den 26-årige.

Det skrækslagne personale på OUH måtte i hast skjule både sig selv og patienterne, mens de køllebevæbnede ballademagere hærgede vaser, billeder og andet inventar på afdelingen.

- Sådan noget er fuldstændig uacceptabelt. Det er jo helt hen i vejret. Jeg har boet i Vollsmose hele mit liv, og jeg har aldrig før oplevet en Eid-fest udvikle sig på den måde. Det var meget voldsomt og helt vanvittigt, siger Peter Rasmussen.

Han var selv med til at forhindre, at balladen udviklede sig yderligere. Eller i hvert fald medvirkende til, at en stor flok af unge mænd fra Lærkeparken, der ligger tæt på Vollsmose Torv, løb ud og deltog i balladen.

- Vi var nogen her, som sammen med politiet fik tingene snakket ned. Desværre var det jo gået galt på det tidspunkt. Det er så ærgerligt, at en flok ballademagere skal ødelægge Vollsmoses ry. Mit råd til politikerne er, at de nu må vågne op og tage problemet alvorligt. Det vil sige give politiet beføjelse til at stresse de unge ballademagere. Simpelthen kopiere den model, man har anvendt med stor succes i Stockholm, hvor man på et tidspunkt tog jernnæven frem og dag efter dag fulgte ballademagerne tæt. Både hjemme hvor de bor og hvor de færdedes i byen. Vågn nu op, politikere, og smid fløjlshandskerne, lyder opfordringen fra Peter Rasmussen.

Foruden drabsforsøg ved skud, knivstikkere og voldsom hærgen af akutmodtagelsen på Odense Universitetshospital, blev der i nat også øvet hærværk på fire af politiets patruljevogne samt en ambulance.

Motivet til balladen mellem to formentlig arabiske grupperinger i Vollsmose har Fyns Politi ikke meldt noget ud om endnu. Ifølge flere beboere i Vollsmose, som bt.dk har talt med, kan det være uenighed om narkomarkedet, der har eskaleret og har udløst nattens voldsomheder.

Andre læser også