Danmark er ramt af stort udbrud af roskildesyge. Fødevarestyrelsen retter mistanke mod fransk salat.

København: Et stort udbrud af roskildesyge har ramt Danmark med op mod 125 syge danskere, skriver Fødevarestyrelsen, der hører under Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

Det er sandsynligvis en fransk krølsalat, der har gjort danskere syge, oplyser myndighederne.

- En stærk mistanke retter sig allerede nu mod fransk Lollo Bionda salat. Salaten er solgt til restauranter, caféer og catering. Salaten er formentlig ikke ude i almindelige supermarkeder og andre detailhandelsbutikker, skriver styrelsen.

Ifølge Fødevarestyrelsen er der dermed ikke risiko for, at salaten er solgt i almindelige butikker, hvor danskerne køber grønt.

Samtidig er producenten af salaten gået med til at trække produktet tilbage.

- Salaten stammer fra en fransk producent og er i Danmark distribueret af A.P. Grønt i Slangerup. Virksomheden gik i går i gang med at tilbagetrække salaten fra deres kunder, lyder det.

De mange smittede har betydet, at Fødevarestyrelsen har startet et samarbejde med Statens Serum Institut og DTU Fødevareinstituttet for at opspore smittekilden.

Roskildesyge, der også kaldes norovirus, kan være særdeles ubehagelig oplevelse og i værste fald alvorligt for dem, der bliver smittet.

- Symptomer på norovirus er blandt andet opkast, diarre, feber og svimmelhed. Ved alvorlige symptomer skal man søge læge, lyder opfordringen fra styrelsen.

/ritzau/