Kvindelige ansatte i Københavns Kommune har haft mulighed for psykologhjælp efter, at de har danset med en nærgående overborgmester Frank Jensen (S) i forbindelse med Københavns kommunes økonomiforvaltnings julefrokost den 16. december. Ingen har dog spurgt om det.

Overborgmesteren havde danset alt for tæt og været alt for nærgående fremgår det af en redegørelse, der er blevet fremlagt for borgerrepræsentationen i Københavns Kommune her til eftermiddag.

- Nogle af de kvindelige akademiske medarbejdere følte, at deres grænser var blevet overskredet i forbindelse med, at de havde danset med overborgmesteren sidst på aftenen, står der i redegørelsen, som B.T. har fået tilsendt.

Overborgmester Frank Jensen beklagede selv, hvis han har været for nærgående.

- Jeg vil naturligvis gerne beklage, hvis min opførsel ved fredagens julefrokost har provokeret eller overskredet nogles grænser, sagde Frank Jensen ifølge redegørelsen til de ansatte.

Få dage efter blev medarbejderne orienteret om det passerede af deres kontorchefer. Men det førte ikke til henvendelser, der har ført til at rejse sager om sexchikane over for overborgmesteren.

Ingen ansatte havde efterfølgende behov for psykologhjælp og ingen har bedt om at blive flyttet til et andet job i kommunen.