Det har ikke fået os til at droppe de omdiskuterede sundhedsforsikringer, at regeringen fjernede skattefradraget fra årsskiftet.

Private sundhedsforsikringer er blevet så populære, at vi tilsyneladende er ligeglade med, om der følger et skattefradrag med ordningen eller ej.

Ifølge en ny opgørelse fra Skatteministeriet er antallet af danskere, der er omfattet af en privat sundhedsforsikring stabilt, selv om regeringen valgte at sætte en stopper for skattefradraget, da 2011 blev til 2012. Det skriver Information.

- Det viser, at der har været en langt større betalingsvilje hos de mennesker og virksomheder, der har været omfattet af sundhedsordningerne, end de borgerlige havde troet på. Derfor er alle borgerliges opråb om, at køen til det offentlige sundhedsvæsen skulle vokse, efter vi fjernede fradraget, noget sludder, siger Socialdemokraternes sundhedsordfører, Sophie Hæstorp Andersen, til avisen.

Regeringen valgte at fjerne fradraget efter en debat om, at private sundhedsforsikringer var med til at skabe et A- og et B-hold, hvor A-holdet kom hurtigt igennem sundhedsvæsenet, mens B-holdet uden forsikringen pænt måtte vente.

- Der er stadig mange, som kommer i behandling hurtigt på grund af forsikringerne, så regeringens argument for at fjerne fradraget holder ikke. I stedet burde kampen handle om, hvordan vi gør sundhedsvæsenet endnu bedre, end det er i dag, siger tidligere socialminister Benedikte Kiær, der nu er socialordfører for de Konservative.

Socialdemokraterne erkender, at det ikke er lykkedes at forhindre, at der et A- og et B-hold. Men Sophie Hæstorp Andersen holder fast i, at det var en god idé at droppe fradraget.

- Det gør en kæmpe forskel for mig, at vi har frigivet skattebidraget, så det ikke længere er folkepensionister og førtidspensionister, der reelt er med til at betale for, at andre kommer foran i køen, siger sundhedsordføreren.

Ifølge Skatteministeriet har skattefradraget til private sundhedsforsikringer kostet staten cirka 460 millioner kroner om året.