Det bliver - næsten - som at komme direkte fra dybfryseren til stegepanden. DMI lover helt op til 17 graders varme på torsdag og det er et gevaldigt hop fra månedens laveste temperatur på minus 19 grader.

Månedens laveste temperatur på minus 19,1°C blev målt natten til den 7. marts, og holder DMIs prognose og vi får sommeragtige 17 grader på torsdag så er forskellen på månedens laveste og højeste temperatur hele 36 grader Celcius.

En større forskel mellem maksimum og minimum er kun registreret fem gange i tidligere marts-måneder, siden DMI for alvor begyndte at registrere ekstremer i 1891, oplyser instituttet på sin hjemmesiden, dmi.dk, hvor man også kan se statistik over tidligere års største temperaturforskelle målt i marts måned.

Marts-rekorden for største forskel mellem maksimum og minimum ligger tilbage i 1965, hvor der blev målt både minus 24,0°C og plus 18,5°C - en forskel på hele 42,5°C. Det er den største forskel målt i måned i Danmark.I marts når solen højt nok på himlen til virkelig at tilføre atmosfæren energi og varme. Om natten derimod kan det blive bitterligt koldt, fordi Solen er væk fra himlen i omtrent 12 timer og havet omkring os er for koldt til at holde temperaturen oppe, skriver dmi.dk.