Præsentation af Eurovision scenen, der er blevet dyrere end forventet.
Præsentation af Eurovision scenen, der er blevet dyrere end forventet. Foto: Jonas Skovbjerg Fogh
Mandag kom det frem, at Melodi Grand Prix-budgettet er overskredet med over 22 millioner kroner, og i dag, tirsdag, kl. 10 skal Region Hovedstadens forretningsudvalg sidde til møde, hvor budgetoverskridelserne er på programmet.

Overskridelserne står dog noteret på programmet som 'fortroligt' og som et orienteringspunkt, hvor der ikke skal besluttes noget. Derfor forventer en af medlemmerne i forretningsudvalget, Kenneth Kristensen Berth (DF), ikke at de overforbruget bliver vendt, til stor frustration.

- Sagen er blevet bragt frem som en fortrolig sag, og det virker meget besynderligt, da blandt andet BT og MetroXpress jo allerede har skrevet om dette overforbrug. Det virker som, at vi bare sidder på vores hænder og siger go for at overskride budgetterne nu, og så må vi redde trådene ud bagefter. Det er som at stikke hovedet lidt i jorden, siger han om formandens fremlagte program.

Mette Abildgaard (C) skal også deltage i mødet, og hun insisterer på at få det diskuteret i dag.

- Vi vil naturligvis tage det op på mødet, og efterfølgende skal vi have undersøgt, hvordan det kunne gå så grueligt galt. Det er simpelthen ikke okay, og det bør få konsekvenser, skriver hun til BT.

Og hun bakkes op af Tormod Olsen (Ø).

- Det der dybt kritisabelt, og vi vil kommenterer på det til mødet. Det tror jeg, at samtlige partier synes, siger han. 

Og der er netop bred enighed om, at det skal debatteres.

-  Vi vil vide, hvad der er op og ned i sagen, vi vil have det gjort klart, hvad det er Regionen bruger sine penge på, siger Anne Ehrenreich (V).

Det har ikke været muligt at tale med regionsformand, Sophie Hæstorp (S), men hun skriver til BT, at status på Grand Prix'et er et fortrolig punkt på dagsordenen, hvor der ikke skal besluttes eller bevilliges noget.

Forretningsudvalgsmødet forventes at vare indtil kl. 14.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.