Der er kommet nye spor i sagen om attentatforsøget mod islam-kritiker, journalist og forfatter Lars Hedegaard, som for et år siden præcis i dag blev forsøgt dræbt foran sit hjem på Frederiksberg i København.

Det kan BT fortælle søndag.

Københavns Politi har en 'fuld dna-profil' fra gerningsmanden, hvilket består i en spytklat fundet umiddelbart ved døren til det lejlighedskompleks, hvor Lars Hedegaard boede.

Politiet har også fundet et 'delvist anvendeligt' fingeraftryk fra genstanden bag i den bil, som gerningsmanden brugte samt dele af et håndaftryk.

- Vi har gode spor, men desværre ikke noget match i vores system. Vi har ikke gerningsmandens profil eller fingeraftryk i  vores systemer, og han er heller ikke kendt i udlandet, fortæller lederen af efterforskningen, Jens Møller, der er chef for Københavns Politis afdeling for personlige kriminalitet.

Københavns Politi afviser på baggrund af den nu ét år lange efterforskning, at Lars Hedegaard - som det har været antydet - selv stod bag drabsforsøget.

- Vi har selvfølgelig undersøgt, om det kunne være en selviscenesættelse. Det skal vi, men intet i efterforskningen har givet anledning til  at tro, at det skulle være tilfældet. Der er intet belæg for det. Vi står med et drabsforsøg, udtaler Jens Møller.

BT har besøgt Lars Hedegaard, og i tv-klippet fortæller han, hvordan drabsforsøget har ændret hans liv - ligesom han også fortæller om sin frygt.

Læs mere i BT søndag.

Andre læser også