Milena Penkowas tidligere faste forskningspartner, spanske Juan Hidalgo, trak i går en fælles artikel tilbage, fordi han har opdaget, at Milena har løjet. Han kalder hende ond.

Den skandaleombruste forsker og professor Milena Penkowa faste forskningspartner i 50 videnskabelige artikler undsiger hende nu totalt. I går bad den spanske forsker, Juan Hidalgo om at få trukket en fælles artikel tilbage, fordi det har vist sig, at Milena Penkowa har opdigtet rotteforsøg, der aldrig har fundet sted. Og efterfølgende forsøgt at skjule for snyderiet med falske dokumenter.

- Jeg er ikke et sekund i tvivl om, hun har løjet om de her rotter - faktisk fortalte jeg for flere år siden Københavns Universitet, at jeg ikke har lavet de rotteforsøg, men de gjorde ikke mere ved det, siger Juan Hildalgo fra Universitet i Barcelona. 


 
Han kan godt tvivle på, om Milena Penkowa også har fusket med deres andre 49 fælles videnskabelige artikler. Han kan stå inde for sit egen andel.

Til B.T. fortæller den spanske forsker, at han allerede for fem år siden brød forbindelsen til Milena Penkowa.

- Fra at jeg nærmest var hendes mentor, så udviklede hun sig til at være ekstrem. Hun var ikke en venlig person. Hun var ond, krævede kredit for ting, som hun aldrig havde lavet og var utroværdig. Hun udtalte sig om ting i medierne, der slet ikke var dækning for. Eksempelvis, at den forskning, vi lavede kunne medvirke til at kurere kræft. Det vidste vi intet om. Hun ville være stjerne mere end forsker, siger Juan Hidalgo Han ønsker, at sagen ikke tærer for hårdt på Danmarks omdømme i forskerverdenen.- I har jo et fantastisk dejligt land - og jeres forskere nyder international anerkendelse, siger Juan Hidalgo.