Kronprinsparret kan frit vælge navne til deres nye små tvillinger, fortæller navneforsker.

Forskere, bookmakere og ikke mindst danskerne har masser af forslag til, hvad de to nyeste medlemmer af kongehuset skal hedde.

Ifølge kronprins Frederik har kronprinsparret i et stykke tid vidst, at de skulle have en pige og en dreng. De har også talt om navne, afslørede han, da han lørdag kort før middagstid mødte pressen i forhallen på Rigshospitalet.

Den nybagte far havde dog overskud nok til at spøge med navnevalget.

- Man kan jo starte med at kalde ham Elvis, lo kronprinsen om den ene af tvillingerne, men henvisning til, at børnene er født på Elvis Presleys fødselsdag. De deler i øvrigt også fødselsdag med sangeren David Bowie.

Ifølge pensioneret navneforsker Eva Meldgaard er der ingen regler for, hvad kongelige børn skal kaldes - hvis de altså ikke er den førstefødte.

- Men når den ene forælder kommer fra udlandet, så giver det jo ofte et andet - og for danskerne nok også lidt mere utraditionelt - valg af navne, siger Eva Meldgaard.

Hun tror, pigen kan komme til at hedde Ingrid eller Astrid.

- Måske er tiden moden til en Astrid. Dronning Ingrids ungdomsveninde var dronning Astrid af Belgien, og prinsesse Benedikte har faktisk Astrid som et af sine navne, så det er ikke helt ukendt i kongelige kredse, siger Eva Meldgaard.

I forvejen hedder prinsesse Isabella også Ingrid, ligesom hun bærer både farmor og mormors navn: Margrethe og Henrietta.

Eva Meldgaard understreger, at der er helt frit valg på alle hylder, når det gælder navnene på de kongelige tvillinger, og kongehuset har før vist vejen med utraditionelle og ikke særligt royale navnevalg.

- Hverken Nikolai eller Felix var der vist mange, der havde regnet med, siger Eva Meldgaard.

Til den nyfødte tvillingedreng foreslår hun William eller Valdemar.

- Der er flere i kongehuset, der har Valdemar som navn - prins Christian og prins Joachim, men ingen som førstenavn, så det er da absolut en mulighed, siger Eva Meldgaard.

/ritzau/