Mange led tilbage er den danske dronning Margrethe og den nyindsatte amerikanske præsident Donald Trump i familie, har en velanset islandsk forsker opdaget.

De har nemlig ifølge genealog Oddur F. Helgason begge de samme skotske forfædre John Stewart den 3. jarl af Lennox og Elisabeth Stewart, skriver det islandske medie Iceland Monitor.

Et familietræ, som forskeren har stykket sammen, viser, at dronning Margrethe er i familie med de royale skotske forfædre. Margrethe i 15. led og Donald Trump i 16. led. Og fortsætter man fire generationer længere tilbage fra de skotske aner, vil man finde Christian 1. af Danmark, Norge og Sverige.

BT har bedt kongehusekspert og lektor ved Saxo-Instituttet på Københavns Universitet, Sebastian Olden-Jørgensen, om at vurdere, hvorvidt der er hold i Helgasons familietræ.

»Jeg synes umiddelbart, det ser meget tilforladeligt ud, men forudsætningen her er jo, at man springer frem og tilbage mellem mande- og kvindelinjer, som man gør i dette tilfælde. Regnet på den måde vil alle mennesker have et eksponentielt stigende antal forfædre, fordi man på den måde ikke længere taler om ens familie i slægt i snæver og normal forstand. Derfor er det sikkert rigtigt, at han (Trump, red.) nedstammer fra Christian 1., men man kunne sikkert også finde utallige andre mere eller mindre berømte eller berygtede personer, han også nedstammede fra.

Det er ikke nogen tilfældighed, at det lige er en islandsk forsker, der har opdaget sammenfaldet. Ifølge Helgason kan der også spores en tråd mellem den islandske præsident Guðni Jóhannesson og Donald Trump, hvis man går 25 led tilbage i generationerne for dem begge. Da vil de begge være af afstamning til den norske kong Haakon 5.

På den måde vil stort set samtlige islændinge være i familie med Trump, mener Helgason. Selv skal han 20 generationer tilbage for at finde et link til den 45. præsident af USA.