Det er meget almindeligt, at kommunerne ikke hjælper, før det er gået galt.

Det fortæller Ann-Mette Storm, der er formand for Trillingeforældreklubben Danmark. Hun er selv trillingemor og har oprettet klubben i 1989. Siden da, har hun haft kontakt med omkring 400 trillinge-familier i Danmark.

- Det er altså bedre at forebygge end at helbrede. Når forældre kommer op på kommunen og beder om hjælp, og de siger, at det her, det er altså svært, så skal kommunerne tro på dem, og hjælpe dem. I stedet for at sige, det er da din egen skyld, at du har fået trillinger, siger Ann-Mette Storm.

I Heidis tilfælde vurderede kommunen, at Heidi ikke havde brug for hjælp, da børnene var nyfødte. Til det siger Ann-Mette Storm:

- Giv dog for pokker folk noget hjælp fra starten af. Man bliver jo ikke en superkvinde, bare fordi man får trillinger. Man har stadig behov for søvn. Jeg vil påstå, at det er umuligt at klare tre spædbørn alene. Det undrer mig rigtig meget, at kommunen ikke mente, der var behov for hjælp dengang.

Hun efterlyser en større politisk vilje i kommunerne til at hjælpe forebyggende.

Ann-Mette Storm forstår heller ikke, at man vil fordele børnene på tre familier:

- Der er et bånd mellem trillinge-søskende, også når de er helt små. De kender hinandens lyde, og de finder tryghed hos hinanden. At skille dem ad er en katastrofe, siger formanden.