Er du elev eller lærer på skolen? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

Udvalgsformanden tabte næsten avisen, da han læste om skolen. Han vidste intet om volden på Langeskov Skole, og opfordrer nu til at kommunen orienteres, så den kan nå at sætte penge af til problemet.

»Jeg henter en kniv derhjemme og tager med.«

Sådan lyder bare en af de mange trusler, som lærerne på Langeskov Skoles afdeling 'Pilen' i Langeskov på Fyn har fået. Skolen oplever så store problemer med vold og dødstrusler fra elever, at Arbejdstilsynet nu har givet skolen flere påbud. Alligevel kan Fyens.dk nu afsløre, at formanden for Børne- og Skoleudvalget i Kerteminde Kommune, Kasper Olesen (S) måtte læse om de yderst kritisable forhold på skolen i medierne. Arbejdstilsynet havde ikke informeret ham.

Og det chokerer Kasper Olesen.

»Det er ikke i orden, at vi ikke er blevet orienteret. Derfor har jeg bedt borgmesteren om at sørge for, at vi på Økonomiudvalgets møde tirsdag får en orientering - formodentlig fra forvaltningen,« siger han til Fyens.dk.

I rapporten fra Arbejdstilsynet er der ifølge fyens.dk grove eksempler på, hvad skolens lærere bliver udsat for. Blandt andet har elever brugt nåle som knojern, mens der også nævnes episoder, hvor elever har siddet på et skab og kastet med ting, ligesom der også berettes om lærere, der dagligt blandt andet bliver udsat for spark, bid, riven, spytten og slag.

Dertil kommer, at lærere har oplevet at blive kaldt ting som 'store, fede pikslikker' samt 'luder'.

Problemet med vold og trusler forekommer både i skolens almindelige klasser og i specialklasserne. I skoleåret 2016-17 er der registreret 15 eksempler på vold i arbejdstiden. I to-tre episoder har det ført til, at en lærer en blevet sygemeldt efterfølgende.

LÆS OGSÅ: 12-årige Anton mistede sin lillesøster: 'Det var den værste dag i mit liv'

I alt er der udstedt fire påbud, hvoraf to handler om trusler og vold. Skolen har fået påbud om at 'træffe nødvendige foranstaltninger vedrørende psykisk førstehjælp' samt om 'at skolen skal forebygge og håndtere vold.' De to øvrige påbud handlede om bygningerne.

Ifølge Kasper Olesen er det for sent at sætte penge af til at forbedre Langeskov Skoles fysiske rammer på den korte bane, da budgetterne allerede er vedtaget. Til gengæld opererer kommunen med en særlig trivselspulje til at forbedre det psykiske arbejdsmiljø, som skolen måske kan få del i. Han overvejer nu at tage Langeskov Skole og deres forhold op i Børne- og Skoleudvalget.

Kasper Olesen vil nu sikre sig, at kommunen fremover bliver orienteret, når Arbejdstilsynet udsteder påbud.

Det er blandt andet Langeskov Skoles SFO, indskoling (0.-3. klasse) samt specialklasser fra hele Kerteminde Kommune, der holder til i afdelingen 'Pilen'.