Det var slet ikke to unge mænd i tyverne, der reddede en 91-årig kvinde ud af hendes brændende rækkehus i går eftermiddags - det var den 44-årige familiefar Kaare Funding.

bt.dk har netop talt med Kaare Funding, der bekræfter, at det var ham, der kravlede ind i det brændende rækkehus på Gammelhave i Birkerød. 

De to unge mænd på henholdsvis 22 og 23 år var godt nok til stede, og det var dem, der i første omgang fik etableret kontakt til den 91-årige. De lå og kiggede ind af hoveddøren under røgen, men den ene mands mor holdt dem tilbage og råbte, at det var for farligt at gå ind.

Kaare Funding handlede resolut, da han kom ilende til. Den ældre kvinde var i live og skulle bare ud.

- Det hele buldrede og bragede, og ruderne sprang om ørene på os. Der var røg over det hele. Det var kun de sidste 20 cm. over gulvet, der ikke var sort af røg. Flammerne slikkede op ad væggene. Jeg lagde mig ned og begyndte at kravle ind. Jeg kunne vel se en meter frem for mig, fortæller Kaare Funding om den dramatiske episode. 

Kaare Funding fik hurtigt lokaliseret den 91-årige, der sad med ryggen til ham - formegentlig i sit soveværelse. 

- Jeg kunne se, at hun sad ret op og ned med hovedet oppe i røgen. Hun klamrede sig til sin rollator. Jeg greb hende under armene og slæbte hende ud. Hun ville ikke slippe sin rollator, så den havde jeg også slæb. Jeg tror hun var i chok, forklarer Kaare. 

Da han havde fået bakset den 91-årige og hendes rollator hen til hoveddøren, hjalp de to unge mænd med at slæbe hende helt ud og væk fra huset. Den 91-årige var stadig ved bevidsthed, men Kaare fortæller, at han ikke kunne komme i kontakt med hende. 

Der skal da noget til at kravle ind i et hus omspændt af flammer. Hvad tænkte du?

- Jamen jeg tænkte egentlig bare, at en ældre dame nok ikke har noget, der kan eksplodere, og at jeg ikke ville kravle længere ind, end jeg kunne komme ud igen, siger Kaare Funding.