Flygtningelejr i Næstved fotograferet fredag den 8. januar 2015. Beredskabstyrelsen har måttet udvide sovepladserne med telte, så der er plads til 400 mere, end der har været plads til før. Her bliver flygtninge indkvarteret. (Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Scanpix 2016)
Flygtningelejr i Næstved fotograferet fredag den 8. januar 2015. Beredskabstyrelsen har måttet udvide sovepladserne med telte, så der er plads til 400 mere, end der har været plads til før. Her bliver flygtninge indkvarteret. (Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Scanpix 2016) Foto: Mathias Løvgreen Bojesen

I disse timer er de første asylansøgere på vej til en stor og nyopført teltlejr i den sydsjællandske by Næstved. Men ifølge Dansk Røde Kors er det trist, forargeligt og en helt tydelig omgang symbolpolitik, der bare skal holde kommende asylansøgere væk. Der er nemlig rigeligt med ledige hjem med fast tag over hovedet i det danske asylsystem.

»Der er ingen grund til de telte i Næstved. Vi har masser af ledige huse med fast tag over hovedet i det danske asylsystem, som allerede er betalte og bare står tomme hen. Så det giver ingen mening, at asylansøgerne nu er på vej til Næstved,« siger generalsekretær i Dansk Røde Kors, Anders Ladekarl, til BT.

Oliefyr holder flygtninge i teltlejr varme i kulden

I første omgang er det meningen, at omkring 40 enlige mænd skal flytte ind i teltlejren, der ligger på en gammel fodboldbane i nærheden af Næstved Stadion, og kan huse omkring 400 asylansøgere i de 50 telte.

Flygtningelejr i Næstved fotograferet fredag den 8. januar 2015. Beredskabstyrelsen har måttet udvide sovepladserne med telte, så der er plads til 400 mere, end der har været plads til før. (Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Scanpix 2016)

Men det mener Anders Ladekarl er fuldstændigt åndssvagt.

»I stedet for at køre til Næstved kunne de have drejet af og taget turen til Ebeltoft, hvor vi har et motel, der er betalt for, stående klar med tomme pladser. Og hvorfor skal de bo i telte, mens det er snestorm? Det er der bare ingen grund til. Der er heller ingen danskere, der sover i telte om vinteren. Vi camperer om sommeren. Så det er bare dumt at bruge telte og penge på det her,« siger Anders Ladekarl.

KongensHave

200 ledige pladser hos Røde Kors
Ifølge generalsekretæren er der rigeligt med pladser rundt omkring i Danmark til de personer, der nu skal indlogeres i teltene i Næstved.

»I Dansk Røde Kors' system har vi omkring 200 ledige pladser med fast tag over hovedet. Og det tal er nok det samme i de kommunale centre,« uddyber Anders Ladekarl.

Flygtningelejr i Næstved fotograferet fredag den 8. januar 2015. Beredskabstyrelsen har måttet udvide sovepladserne med telte, så der er plads til 400 mere, end der har været plads til før.

Han mener, at indlogeringen af asylansøgerne i teltene er både trist og forargeligt. Og han har en klar udmelding til de danske politikere.

»Jeg kan kun se det her som symbolpolitik. Et klart signal til kommende asylansøgere om at holde sig væk. Men lad nu være med at lade symbolpolitik gå ud over mennesker,« uddyber Anders Ladekarl.

På Facebook har Anders Ladekarl også været ude med en hård kritik af teltlejren. Opslaget, som du kan se herunder, er i skrivende stund blevet delt mere end 2.800 gange. Og over 3.000 mennesker 'synes godt om' det.

Hvad mener du om teltlejre til asylansøgere? Stem her.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.