Ved du noget om sagen? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

Roskilde Festival oplever i stigende grad, at forældre til deltagerne klager over forholdene.

Det kan være lidt af en omvæltning, når man som 16-17-årig tager på Roskilde Festival for første gang - især hvis vejret er dårligt.

Det regner, det lugter, det er beskidt, og det er generelt noget mindre komfortabelt end den varme dyne hjemme hos mor og far.

Og så er det netop mor og far, man ringer til. I det seneste døgns tid, siden Roskilde Festival åbnede op for campingområderne lørdag klokken 16, har adskillige forældre således henvendt sig til festivalen via Facebook, hvor de klager over, at deres børn ikke har kunnet finde en plads at campere på.


'Mange unge mennesker, incl. min datter, har ligget i kø i 24 timer inden start kl 16 i dag. De løber som alle andre, finder et sted at campere, for herefter at blive forvist sammen med 500 andre fra området, grundet brandsikkerhed. Ingen skiltning overhovedet. Nu har de intet sted at være (...) De er våde og frysende og det er bare ikke i orden!'

Sådan skriver en kvinde eksempelvis, og hun står langtfra alene.

'Amatører! Min søn og hans klasse har stået i ventekø siden onsdag og skulle ind og få deres Camp idag, blot for at blive smidt ud fordi der var nogle "Farlige højspændindingsledninger" ??,' skriver en.


‘Hvad sker der lige for jer Roskilde. Vores unge mennesker har ligget i kø i flere dagen og går stadigvæk rundt her kl 22.30 og leder efter pladser at ligge på (...) Det er deres første tur på Roskilde og de er tæt på at miste modet,’ skriver en anden.

'Det er utrygt for os som forældre at få besked fra vores unge mennesker, at de ikke ved, hvor de kan campere, og hvor de skal sove i nat,' lyder det fra en tredje.

Festen raser allerede på Dyrskuepladsen i Roskilde og beerpong er en populær rekvisit i de fleste lejre. Roskilde Festival, søndag den 25. juni 2017.
Festen raser allerede på Dyrskuepladsen i Roskilde og beerpong er en populær rekvisit i de fleste lejre. Roskilde Festival, søndag den 25. juni 2017. Foto: Ida Marie Odgaard
Vis mere

Hos Roskilde Festivals ledelse oplever man det som en nyere tendens, at forældre til deltagerne klager over vilkårene for deres børn.

'Vi ser det mere, end vi gjorde det for fem-ti år siden, at man som forælder forsøger at gå ind og afhjælpe, hvad ens barn eller unge oplever. Vi ser også, at de unge hos os beder om hjælp til ting, som de før i tiden klarede selv,' siger festivalens talskvinde, Christina Bilde, til DR's hjemmeside.

'Nogle gange bliver vores infocenter også ringet op, fordi forældrene ikke har hørt fra deres unge mennesker hernede og gerne vil sikre sig, at vi ved, de er ok. Det kan vi ikke hjælpe med på individniveau,' supplerer hun.

Hun anbefaler, at forældrene trækker sig lidt tilbage og lader deres børn klare sig selv. På den måde er det også lettere for festivalledelsen at hjælpe de unge mennesker, hvis der skulle være problemer, siger hun.Der er da også flere på festivalens Facebook-væg, der under sig over de bekymrede forældre. Udtrykket ‘curling-forældre’ går igen og igen.

'Holy shit, jeg håber sgu at Roskilde Festival har kræset lidt for brandsikkerheden med alle de ildebrande der skal slukkes i opslagene her på siden. Come on, hvis 17 årige Virak og 19 årige Rullegardin er gamle nok til at tage på Roskilde og ydermere ligge i kø i timer/dage for at komme ind så er de også gamle nok til at speltmor og glutenfar ikke behøver at trække det tunge artilleri frem af inderlommerne for at bombardere Roskilde med spørgsmål om hvorfor lige akkurat deres små laktosefri poder skulle stå 23 min længere i støvregnen. Det. Er. En. Festival. At klemme 120.000 mennesker sammen på en græsmark er er logistisk helvede og selvfølgelig går det ikke helt glat altid. Sådan er det at være på festival. Hvis børnene og navnligt forældrene ikke kan klare at 10 dages druk på en muddermark ikke nødvendigvis altid er en dans på roser så skulle begge parter måske være blevet enige om at brunch på Østerbro trods alt ikke involverer helt så mange ubekvemmeligheder. Men god festival til alle ude på pladsen, curlingforældre eller ej!,' skriver en bruger i en kommentar, som i skrivende stund har fået næsten 1.000 likes.

BT har i de ovenstående eksempler fra Facebook valgt ikke at gengive brugernavnene.

Camp Rolighed i Dream City er designet af fire studerende fra Landskabsarkitekturstudiet. Campen er populær i søndagens solskinsvejr. Roskilde Festival, søndag den 25. juni 2017.
Camp Rolighed i Dream City er designet af fire studerende fra Landskabsarkitekturstudiet. Campen er populær i søndagens solskinsvejr. Roskilde Festival, søndag den 25. juni 2017. Foto: Ida Marie Odgaard
Vis mere

Toiletterne ser på festivallens anden dag stadig nogenlunde overskuelige ud. Roskilde Festival, søndag den 25. juni 2017.
Toiletterne ser på festivallens anden dag stadig nogenlunde overskuelige ud. Roskilde Festival, søndag den 25. juni 2017. Foto: Ida Marie Odgaard
Vis mere

Roskilde Festival, søndag den 25. juni 2017.
Roskilde Festival, søndag den 25. juni 2017. Foto: Ida Marie Odgaard
Vis mere

Et hav af telte og pavilloner fylder udsigten over Dream City i Øst. Roskilde Festival, søndag den 25. juni 2017.
Et hav af telte og pavilloner fylder udsigten over Dream City i Øst. Roskilde Festival, søndag den 25. juni 2017. Foto: Ida Marie Odgaard
Vis mere

Ved du noget om sagen? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.