1500 elever fra seks skoler i Odense har tilsyneladende kunnet spise agurker uden problemer, da de fredag deltog i en såkaldt SFO-festival på Skt. Klemens skolen i Odense.

- Vi har ikke hørt om elever, der skulle være blevet syge. Et enkelt forældrepar har udtrykt bekymring for deres barn, men efter en henvendelse på sygehuset kunne det konstateres, at der ikke var tale om smitte af den farlige tarmbakterie VTEC, siger SFO-leder Niels Haastrup Skt. Klemens skolen til B.T.dk

Niels Haastrup sidder her søndag klar ved telefonen, hvis forældre vil søge rådgivning eller føler sig utrygge, men i formiddags havde der kun været en enkelt henvendelse, og den havde altså ikke noget VTEC-smitte at gøre.

De agurker, som 1500 elever spiste på SFO-festivalen er leveret af det fynske firma Mango I/S, og da det pågældende firma er inde i billedet omkring nogle skoleagurker i Hamborg, som muligvis er produceret og videresolgt af Mango I/S , besluttede Plantedirektoratet at trække agurkerne tilbage. Det fik man dog først besked om lørdag morgen – dagen efter SFO-festivalen,  og da var de måske inficerede agurker for længst spist.

Foruden Skt. Klemens skolen deltog elever fra Hjallese skole, Holluf Pile skole, Rosengaardskolen, Sanderumskolen og Tingkærskolen i SFO-festivalen.

På alle skoler har man fulgt op på situationen, og foreløbig ser det ikke ud til, at børnenes agurkespising har været fatal.

Formand for skolebestyrelsen ved Hjallese skole, Jette Sørensen: -Vores skole har sørget for at ringe og skrive mails til samtlige forældre. Jeg havde selv min datter Ditte på ni år med, og jeg synes, det er meget ansvarligt, at skolen har reageret på den måde. Heldigvis ser det ikke ud til , at der er sket noget. Men fordi vi er blevet så godt informeret, er der mulighed for at reagere hurtigt i værste fald.

Bestyrelsesformand for Holluf Pile skole, Mette Frydensbjerg Honoré, havde også sin datter Frederikke på ni år med på SFO-festivalen. – Vi afventer situationen, men det er mit indtryk, at forældrene har bevaret roen, og der er jo også eksperter, som har været fremme og sagt, at risikoen er lille, siger hun

Andre læser også