De kalder hende maratonkvinden. 43-årige Annette Fredskov, som for seks år siden fik konstateret sklerose, men besluttede sig for, at sygdommen ikke skulle have lov til at styre hendes liv.

Nu står hun her, sammen med sin mand og trofaste støtte, og er på vej ud på sit maraton nummer 600.

»Jeg er kun lidt spændt og har lidt sommerfugle i maven. Det er en god nervøsitet. Jeg har så meget erfaring, at jeg ved, at jeg kan gennemføre,« siger en smilende og glad Annette Fredskov, da Berlingske møder hende kort inden start.

Da hun i 2009 fik konstateret sklerose, løb hun kun småture et par gange om ugen, men lægerne sagde, at hun burde holde sig fra løb.

»Men det skulle de ikke have lov til at bestemme,« siger hun.

31. oktober 2010 gennemførte Annette Fredskov sit første maraton, og her, snart fem år senere, har hun løbet 600 af slagsen.

I 2012 og 2013 præsterede hun endda at gennemføre et maratonløb om dagen, og 22. juni har hun sat sig for at løbe hele vejen til Paris.

»Min sygdom bliver holdt i ro, når jeg løber, og jeg får ingen medicin. For mig handler drivkraften om at tro på sig selv, tage ja-hatten på og have en positiv livsindstilling. For hvis jeg kan, kan alle,« siger den uddannede coach, som lever at at holde foredrag og rådgive mennesker om at nå deres mål.

Hun håber på at kunne gennemføre dagens løb på lige under fire timer.