Joana Dervishi var højgravid, da hun blev sparket ned af fire mænd. Politiet mistænker fire mænd, som de har fundet på overvågningsbilleder.
Joana Dervishi var højgravid, da hun blev sparket ned af fire mænd. Politiet mistænker fire mænd, som de har fundet på overvågningsbilleder. Foto: Politiet/privatfoto

Spark i maven og hovedet. Ansigtet sprøjtet med peberspray. Så brutalt og afstumpet foregik det, da højgravide Joana Dervishi onsdag blev overfaldet i Valby ved højlys dag

Torsdag aften frigav politiet billeder fra overvågningskameraer af de formodede overfaldsmænd. De angreb hende efter al sandsynlighed, fordi de havde set hende hæve ca. 10.000 kr. bl.a. til tøj til kommende barn. Hun skulle desuden veksle 20.000 kr. for sin mor. Pengene var beregnet til en rejse hjem til den kurdiske del af Irak.

Pengene blev hævet og vekslet i en Nordea-afdeling på Valby Langgade. Efter det grove overfald blev kvinden indlagt på Rigshospitalet.

Joana Dervishis storebror, Adel Dervishi, fandt hende på trappen efter overfaldet. Naboen så overfaldet fra sit vindue, men kunne ikke nå at fange overfaldsmændene. Derefter tog han sig af den skadede kvinde.

- Vi har ikke sovet, siden det skete onsdag. Hun har det elendigt og frygter at miste barnet. Eller at det bliver handicappet. Min søster lå bare og klamrede sig til sin taske, mens de truede hende med en kniv. Hun græd og græd, hun er så bange, siger broderen Adel med tårer i øjnene til BT torsdag aften. Da havde han netop besøgt sin søster på Rigshospitalet.

Tragedien er ikke mindre af, at det er anden gang, at en af Adels søstre bliver overfaldet, mens hun er gravid. For et par år siden var det hans storesøster, det gik udover.

- Hvad er det for en verden vi lever i? Jeg kan slet ikke forstå, at man kan finde på at overfalde en gravid kvinde, siger Adel Dervishi.

Politiet fortæller, at de har fundet overvågningsbilleder af de formodede gerningsmænd.

- De viser fire mænd på Nørrebro Station, der ligesom forfølger den forurettede. Og vi ser dem gå med i toget sammen med hende, og vi ser dem også stige af igen efterfølgende på Vigerslev Station, fortæller efterforskningsleder ved Station City, Bo Hass Jensen til TV 2.

Oprindeligt sendte politiet en beskrivelse ud af to mulige gerningsmænd. Gerningsmændene, der begge forsvandt i retning mod Lykkebovej, bliver af politiet beskrevet som udlændinge (’østeuropæisk/indisk’), begge 20-25 år, 185 centimeter høje og tynde af bygning. De havde begge kort sort hår og var iført mørke jakker.

Siden har politiet frigivet overvågningsbilleder, der viser fire mulige mistænkte. Ifølge ekstrabladet.dk mener politiet, at de fire opfører sig på en sådan måde, at det kan se ud som om, de skygger Joana Dervishi inden overfaldet.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.