Hvis det stod til formanden for Hede Nielsens Familiefond på omkring 150 mio. kr., så fik Claus Hede Nielsen ikke en rød reje.

- Lige siden jeg var barn, er jeg blevet opdraget med, at den her fond ikke var familiens socialkasse. Den skulle gå til almene formål, som min morfar Eigil Hede Nielsen, der var medstifter af fonden, altid sagde. Og sådan synes jeg, det burde blive ved med, siger Peter Sven Sørensen, der er oldebarn til Niels Hede Nielsen, der grundlagde familie-dynastiet.

'Har været mindre heldig'

Han giver derfor ikke meget for Claus Hede Nielsens fattigdomsproblemer.

- Selvfølgelig kunne jeg da unde ham at have nogle flere penge. Men han arvede vel det samme som sine brødre. Han har nok bare været mindre heldig med at forvalte dem. Men det er sgu da træls ingen penge at have, og derfor er det da heldigt, at det danske samfund har ordninger som kontanthjælp, man kan få, siger han.

Fondsformanden vil mandag mødes med sine advokater for at drøfte sagen.

- Vi skal nu have afdækket de forskellige scenarier, og hvilke konsekvenser det vil få. Jeg synes dog, det vil være synd, hvis vi nu skal til at tage penge fra de almene formål, som vi hvert år giver til, som f.eks. forskning og videnskab, og i stedet give dem til enkeltpersoner i familien. Men det må vi se på.

Han lægger dog ikke skjul på, at han ikke er enig i Civilstyrelsens afgørelse.

- Formålet om at noget kunne gå til familien blev fjernet i 1982, og alligevel er det først nu, man reagerer. Det er da lidt pudsigt, siger han.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.