Højtuddannede forældre fravælger i stigende grad folkeskolen for i stedet at sende deres børn på privatskole.

På fire år er antallet af elever i private skoler steget med næsten 10.000, og elevtallet i folkeskolerne er faldet med 20.000. Det viser nye tal, som Undervisningsministeriet offentliggør torsdag, skriver 24timer.

Tallene fra Undervisningsministeriet viser, at det primært er de højtuddannede forældre, der sender deres børn i privatskole, og det bekymrer Mette With Hagensen, formand for landsorganisationen for forældre i folkeskolen, Skole og Forældre.

- Det bliver svært at kalde det en folkeskole, hvis det ikke er der, hvor folket sender sine børn i skole. På længere sigt kan det føre til en større polarisering af samfundet, fordi vi kommer længere væk fra det, der er kernen i folkeskolen. Nemlig at den er for alle slags børn, siger hun.

60 procent af forældrene til børn i en privat skole har en videregående uddannelse. I folkeskolen er det kun 48 procent.

Børne- og undervisningsministeren lover handling:

- Vi vil for eksempel se på sociale taxametre, så vi gennem økonomien kan understøtte de privat- og friskoler, som gerne vil løfte en social opgave. Men det vigtigste er at gøre folkeskolen bedre. Det skal ske ved at skabe en varieret og motiverende undervisning med fysisk aktivitet, inddragelse af IT og kombination af praktik og teori. Det er omdrejningspunktet i vores udspil til et løft af folkeskolen, som bliver præsenteret inden jul, siger Christine Antorini (S) til 24timer.

BNB