Det har altid været hans drengedrøm. Nu gik den i opfyldelse. Henrik Fogh Rasmussen har sagt farvel til det danske pas, og søndag aflagde han eden, der officielt skifter Dannebrog ud med Stars and Stripes.

Anders Fogh Rasmussens søn er ikke længere dansk. Han er amerikansk statsborger.

- Det er en lidt speciel fornemmelse. Men vi er glade når vores børn opnår deres drømme, siger Anders Fogh Rasmussen til DR. Han støttes af konen Anne Mette Rasmussen:

- Vi er glade og står sammen. Nu er han ikke lige dansker længere, men han er da født som dansker, siger hun.

Henrik Fogh Rasmussen har boet i USA i cirka 10 år. Han har også skrevet bogen Amerikanske TIlstande, hvor han går til angreb, mod de mange fordomme danskerne har om amerikanere. Nu har han endelig taget skridtet fuldt ud, og har fået samme statsborgerskab som sin amerikanske kone.

- Man er nødt til at vælge, og jeg har sværget min loyalitet til USA. Det var det største øjeblik da jeg aflagde eden. Jeg elsker det land her, siger Henrik Fogh Rasmussen til DR.

Han har taget sine uddannelser i USA, hvor han på University of Pennsylvania studerede statskundskab, og på Hampden-Sydney College i Virginia læste han strategiske studier. Han er mest af alt kendt som en samfundsdebatør.