Matas-milliardæren Henrik Frederiksen blev landskendt, da han i 2015 solgte sin imponerende veteranbilsamling. Nu har han solgt sit dyre gods, der var udbudt til 73 millioner kroner.

Hele 162 millioner kroner. Det kunne erhvervsmanden Henrik Frederiksen se rulle ind på kontoen, da han i september 2015 solgte sin imponerende veteranbilssamling - heriblandt 'Hitlers' bil. Samlingen blev kaldt en af Europas største.

Nu har den sjællandskfødte erhvervsmand, der har tjent sin formue fra bunden, formentlig atter kunnet forøge formuen med en del millioner. Hans smukke gods Lyngsbækgaard ved Ebeltoft på Djursland er netop blevet solgt. Det oplyser han til BT.

»Jeg er en meget glad mand. Det er gået pænt og ordentligt til«, siger han og tilføjer, at han ikke vil uddybe yderligere, da det er aftalt, at det er køberen, der skal udsende en pressemeddelelse om salget.

Landsbrugsadvokaten Mogens Nørup-Hansen, der har stået for salget, fortæller, at salget er gået i orden for ’ganske nylig’. Men heller ikke han vil løfte sløret for, hvem køberen er:

»Det kommer helt automatisk, når der bliver udsendt en pressemeddelelse. Men jeg kan sige, at det er en glad og tilfreds køber og en glad og tilfreds sælger«, lyder det fra advokaten, der heller ikke vil afsløre salgsprisen af godset, der var udbudt til 73 millioner kroner.

Henrik Frederiksen ses her sammen med en del af sine veteranbiler, inden de kom på auktion. Vis mere

Henrik Frederiksen voksede op i Virum nord for København og indledte sin karriere som elev i Matas. Som kun 27-årig blev han selvstændig materialist, og i de efterfølgende år købte han yderligere otte Matas-forretninger. Da Matas i 2007 blev solgt til en britisk kapitalfond, var Henrik Frederiksen blandt de største aktionærer.

Efterfølgende fik en række heldige investeringer under finanskrisen hans formue til at svulme.

I 2010 giftede Henrik Frederiksen sig med skibsreder Per Henriksens enke, Vivi Henriksen, hvorefter han flyttede til Lyngsbækgaard på Djursland, som Vivi Henriksen havde overtaget efter sin mand.

Den store veteranbilauktion på Lyngsbækbgaard tiltrak massevis af veteranbilentusiaster. Det var det engelske auktionhus Bonhams, der stod for auktionen. Vis mere

I foråret 2015 døde Vivi Henriksen pludseligt af en hjerneblødning, kun 71 år gammel. Det tog hårdt på Henrik Frederiksen, fortalte han til BT kort før veteranbilauktionen.

Dødsfaldet fik den dengang 71-årige rigmand til blandt andet at sælge sit livsværk – veteranbilsamlingen:

»Tilværelsen ændrer sig. Og jeg vil hellere træffe beslutningen nu, mens jeg endnu selv kan, end at mine børn skal træffe den for mig om 10 år,« fortalte han dengang.

Efter Vivi Henriksens død er Henrik Frederiksen flyttet tilbage til Sjælland, og derfor har det været naturligt for ham at sælge godset, har han tidligere fortalt til TV2 Østjylland.

Han har dog ikke helt kappet forbindelsen til Djursland, hvor han fortsat ejer Molskroen, som han købte sammen med sin kone.