Wozniacki-familien med far Piotr i spidsen (th) har stadig økonomiske interesser i NSG, Nordic Sport Group.
Wozniacki-familien med far Piotr i spidsen (th) har stadig økonomiske interesser i NSG, Nordic Sport Group. Foto: Keld Navntoft

Få dage inden en retssag om ubetalte regninger ville ramme firmaet Nordic Sports Group med Wozniacki-familien i ejerkredsen, gik firmaet pludselig konkurs. Dermed blev regningerne aldrig betalt. Årsagen til konkursen skulle være, at sponsorerne havde trukket sig. Men konkursen kom også bag på sponsorerne, kan BT søndag afsløre.

Dermed sår de tvivl om forklaringerne fra Nordic Sports Group, et firma, der blev stiftet af Wozniacki-familien og som stadig har familien i ejerkredsen. Caroline Wozniackis bror, Patrik Wozniacki, er aktivt medlem af bestyrelsen.

 

Kyhl

Der var ellers højt til loftet og store armbevægelser, da Nordic Sports Group i april meldte ud, at man på sigt ville flytte Danmarks største tennisturnering til den nye multiarena i Ørestaden.

På den måde kunne man rumme endnu flere tilskuere end i Farum, og pengepræmien skulle øges, så de største kvindelige tennisstjerner som Williams-søstrene og Maria Sharapova ville kigge forbi Danmark. Men blot fire måneder efter den ambitiøse udmelding fra bestyrelsesformand Steen Thomsen begærede man pludselig WTA-turneringen konkurs.

Skilteleverandør snydt

Det var en konkurs, der undrede i sponsorkredsen. Som BT tidligere har skrevet, så stod adskillige kreditorer i kø for at få penge for arbejde udført i WTA-turneringen. Blandt andet Preben Kyhl der som skilteleverandør blev snydt for 350.000 kr. og stævnede NSG Tennis A/S, et datterselskab oprettet af NSG.

Men kort tid før sagen endte i retten, valgte man at begære datterselskabet og dermed også tennisturneringen konkurs. Den officielle melding blandt andet til kurator i boet var, at den største økonomiske sponsor e-Boks ikke ønskede at fortsætte efter tre års samarbejde.Men e-Boks, som var tidligere titelsponsor, blev selv vældig overrasket. For e-Boks har aldrig sagt nej tak til at fortsætte deres hovedsponsorat.

- Jeg er rigtig ærgerlig over, at det endte med en konkurs. Det var et rigtig godt projekt, som vi var rigtig glade for at være hovedsponsor for. Jeg vil slet ikke afvise, at vi kunne have lavet en ny aftale, forklarer Henrik Andersen, adm. direktør, e-Boks.

NSG Tennis A/S har meddelt kurator, at konkursen var nødvendig, da e-Boks ikke ønskede at fortsætte som titelsponsor. Men du siger, at I aldrig gav et definitivt nej?

- Som sagt så harmonerer det ikke med vores opfattelse af tingene. Vi nåede aldrig i forhandlinger.

Dermed modsiger det Nordic Sport Groups udlægning om, at e-Boks trak sig ud. E-Boks nåede aldrig i konkrete forhandlinger om en forlængelse af den tre-årige hovedsponsor-aftale, man indgik i 2009.

Afviste første udkast

- Vi afviste deres første udkast til en ny aftale, da den oprindelige aftale udløb i sommer. Men derfra hørte vi intet, før vi fik en halv time til at være med på en pressemeddelelse omkring konkursen. Der blev vi mildest talt lidt overrasket over udviklingen, siger Henrik Andersen.

- Vi stod lidt efterladt på perronen, for vi syntes jo, det var fantastisk med en WTA-turnering i Danmark. Det var jo et fantastisk produkt, hvor vi jo havde store navne blandt andet verdensetteren i Caroline Wozniacki, lyder det fra e-Boks direktør Henrik Andersen, som understreger, at man fortsat er meget glade for sponsoratet af Caroline Wozniacki.

Tak for samarbejdet

Steen Thomsen, bestyrelsesformand i Nordic Sports Group, forstår ikke den udmelding.

- Vi havde fået det indtryk, at de ikke ville være med mere. De havde takket for godt samarbejde og ladet os forstå, at de ikke ville være med mere. Måske ville de være med på et lavere niveau, men ikke som titelsponsor, hvilket var det, som vi behøvede, siger han.

BT har været i kontakt med andre sponsorere af WTA-turneringen, som udtrykker ærgrelse over turneringens lukning. Også de afviser, at firmaet NSG Tennis A/S forsøgte nok at forhandle nye aftaler på plads for at undgå en konkurs. De pågældende firmaer ønsker ikke deres firmanavne bragt i en sammenhæng omkring konkurs af frygt for dårlig omtale.

Sagen kort:

Nordic Sports Group blev stiftet af Wozniacki-familien, som stadig i dag er med i ejerkredsen.

I 2009 blev man tildelt en prestigefyldt WTA-licens og afviklede Danmarks største tennisturnering i Farum i 2010, 2011 og 2012.

Caroline Wozniacki vandt turneringen de to første år og var tabende finalist i 2012.

Piotr Wozniacki beskrives som en central figur i afviklingen af turneringerne.

Firmaet NSG tennis A/S, et datterselskab af NSG, har flere gange haft krav fra kreditorer, som ikke havde fået sine penge.

I gårsdagens BT stod skilteleverandør Preben Kyhl frem og fortalte, at han var blevet snydt for 350.000 kr.

Preben Kyhl skulle i retten mod NSG tennis A/S, da firmaet en måned før gik konkurs.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.