Kvinder i overgangsalderen skal undgå produkter med indhold af planten Cimicifuga racemosa, der er farlig for leveren, advarer Fødevarestyrelsen.

Fødevarestyrelsen advarer igen de danske kvinder mod at købe piller på nettet, der indeholder den farlige plante Cimicifuga racemosa, også kaldet sort slangerod.

De farlige piller sælges som supplement til kvinder i overgangsalderen, som har hedeture og humørsvingninger. Men indtagelse af stoffet kan forårsage leverskader, oplyser Fødevarestyrelsen på sin hjemmeside. Den advarer navnlig mod produkterne Femivital, Black Cohosh/Sort Cohosh, Black Cohosh Cimicifuga og Menozac.

De farlige piller bliver solgt på en række udenlandske hjemmesider, der henvender sig til danske forbrugere. De er derfor ofte på dansk og tilbyder dansk telefonsupport på danske telefonnumre, men myndighederne herhjemme har ikke kontrol med de udenlandske hjemmesider og deres produkter. Derfor skal man være meget forsigtig med at købe deres kosttilskud, lyder det fra styrelsen. Og hvis man allerede har købt den type piller, er opfordringen fra styrelsen klar: Smid dem ud.

Sådan lød opfordringen allerede i 2010 og 2011 fra Fødevarestyrelsen om de selvsamme produkter. Styrelsen advarer i det hele taget mod at købe produkter på nettet, som ikke kan købes i almindelige butikker, og navnlig produkter, hvor indholdet ikke angives præcist.

De danske myndigheder har orienteret de relevante udenlandske myndigheder om hjemmesiderne.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.