Fagforbundet FOA varsler blokade, hvis ikke den private børnepasningskæde Tinytots tegner en overenskomst med ordnede arbejdsforhold for de ansatte i løbet af den næste måned.

Tegn en overenskomst, ellers strejker vi.

Sådan lyder truslen fra fagforbundet FOA, der varsler konflikt mod den københavnske børnepasninsgskæde Tinytots.

Den private virksomhed driver børneinstitutioner i Københavns Kommune, og ifølge FOA ligger timelønnen for en pædagogmedhjælper på mellem 80 og 110 kroner i timen, mens en uddannet pædagog får mellem 125 og 130 kroner.

»Vi hverken kan eller vil acceptere, at en privat leverandør af børnepasning laver social dumping i København. Det handler ikke kun om medarbejdernes løn, men om almindelige forhold, der også har indflydelse på personalets og børnenes trivsel,« udtaler FOAs forbundsformand, Dennis Kristensen, i en pressemeddelelse.

FOA påpeger også, at ansatte i Tinytots ikke har ret til pension, ligesom virksomheden ikke udbetaler løn under sygdom, ikke giver ret til barnets første sygedag og ændrer vagtplaner med meget kort varsel.

Konflikten vil træde i kraft 1. november, hvis ikke Tinytots tegner en overenskomst inden. Under en eventuel konflikt vil ingen FOA-medlemmer kunne arbejde eller søge arbejde i virksomheden.