Brandmand Brian Vittrup er meget utilfreds med sit pensionsselskab der ikke giver nogen forrentning af hans opsparing. Brian mødes med FOA-formand Dennis Kristensen. Her formanden.
Brandmand Brian Vittrup er meget utilfreds med sit pensionsselskab der ikke giver nogen forrentning af hans opsparing. Brian mødes med FOA-formand Dennis Kristensen. Her formanden. Foto: Bax Lindhardt
På Aalborg Universitetshospital kan personalet risikere at blive opkrævet person- og tjenestenummer af sygehusets vagter, hvis de tager dem i at ryge.

sygehus


Der er nemlig rygeforbud på hele sygehusets område. Men det har ikke forhindret personalet i at ryge i ambulanceindkørslen eller udenfor indgangene, fortæller sygeplejefaglig direktør på Aalborg Universitetshospital Lisbet Lagoni.

Men det er ledelsens og ikke vagternes opgave at sørge for, at rygeforbuddet på hospitalet bliver overholdt, mener formand for fagforbundet FOA, Dennis Kristensen.

- Det er ganske ubehageligt, hvis arbejdsgiverne sætter private vagtværn til at udføre den opgave. Det hører ikke til på det danske arbejdsmarked at overlade det til en privat politilignende vagtværn at afkræve ansatte legitimation og personoplysninger, siger han.

Dennis Kristensen understreger, at man skal kunne færdes på offentlige institutioner som hospitaler uden at blive udsat for passiv rygning.

- Men vi har lavet en aftale i kommuner og regioner for alle ansatte, som handler om, hvilke kontrolforanstaltninger arbejdsgiverne må indføre. De må blandt andet ikke være krænkende. Men hvis en vægter kan afkræve personoplysninger på én, overskrider det grænsen, siger han.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.