Solveig Knudsen risikerer at miste sin hjemmehjælp, fordi hun ikke vil spærre sin aldrende dværgpuddel Kesa inde, når de offentligt ansatte er på besøg.
Solveig Knudsen risikerer at miste sin hjemmehjælp, fordi hun ikke vil spærre sin aldrende dværgpuddel Kesa inde, når de offentligt ansatte er på besøg. Foto: Martin Kjær Jensen

- Vi bliver nødt til at stille krav til ældre med kæledyr

Formand i FOA, Dennis Kristensen, bakker op om, at hunde skal være indespærret, når ældre har besøg af hjemmeplejen.

91-årige Solveig Knudsen er blev pålagt af Hedensted Kommune lidt nord for Vejle, at hun skal spærre sin dværgpudel Kesa inde, når hun for besøg fra hjemmehjælpen. Og det i helt i orden at forlange, mener FOA’s formand Dennis Kristensen.

- Vi bliver nødt til, at stille nogle krav til ældre med kæledyr. Hvis man som ansat er bange for hunde eller allergisk og risikerer at blive syg, så er det så lille et indgreb i den ældres liv at lukke hunden inde i de det korte tidsrum, som hjemmehjælpen er forbi, siger Dennis Kristensen.

Dværgpuddel kan koste Solveig hjemmehjælpen

Hedensted Kommune meddelte forrige fredag sine ældre borgere, at hunde skal være indespærret under hjemmehjælpens besøg. Men det har Solveig Knudsen nægtet, og derfor har Hedensted Kommune truet med at fjerne hjemmehjælpen fra 91-årige svagtseende kvinde.

- Jeg holder fast i, at jeg ikke vil tvinges til noget så tåbeligt. Kesa er så fredelig, som nogen hund kan være, siger Solveig Knudsen.

Efter at BT i går fortalte Solveiegs historie har flere hundrede danskere kommenteret på tiltaget fra Hedensted Kommune på Facebook. Og næsten samtlige kommentarer går på, hvor uretfærdigt det er for en ældre kvinde, og at grænsen for hvor mange regler der skal gælde i det private hjem er nået.

Dværgpuddel kan koste Solveig hjemmehjælpen


Dennis Kristensen mener dog ikke, at man skal til at sortere medarbejdere i hjemmeplejen efter, om de er fortrolige med hunde eller ej.

- Det er ikke i orden, at man som ansat skal blive syg eller være hunderæd for at komme på arbejde. Jeg synes godt, at de ældre kan hjælpe med lige at lukke deres kæledyr inde. Det er jo også i deres interesse, at de får hjælp, siger Dennis Kristensen.

HVAD MENER DU? FOR HJEMMEHJÆLPERNE ER SOLVEIGS HJEM EN ARBEJDSPLADS. ER DET I ORDEN DER STILLES KRAV OM AT HUNDE ER SPÆRRET INDE ELLER SKAL DER TAGES MERE HENSYN TIL DE ÆLDRE? DELTAG I DEBATTEN OG AFSTEMNINGEN NEDENFOR ELLER PÅ FACEBOOK HER


SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.