En fattig flygtningemor og hendes fem børn løb tør for penge, men nu vil Socialdemokraterne i Næstved Kommune komme hende og andre trængte flygtninge til undsætning.

De foreslår derfor en pengepulje til flygtninge, der af en eller anden grund løber tør for penge. Men kun i nødsituationer, fastslår John Lauritzen, der er næstformand for Socialdemokraterne i Beskæftigelsesudvalget i Næstved Byråd.

Han foreslår nødsum på 500 kroner til de flygtninge, hvor eksempelvis starthjælpen er sluppet op.

»Det optimale vil selvfølgelig være, at Folketinget via grundydelserne sikrer, at mennesker har råd til mad, men når borgere bliver fastlåst i lovgivningen, mener vi, at en kommunal medarbejder skal have myndighed til at udbetale en trangsydelse,« siger han til Sjællandske.

Forslaget kommer, fordi en flygtningemor til fem børn løb tør for startydelsen på 3.500 kroner. Hun måtte vente på integrationsydelsen, og derfor bad hun kommunen om flere penge.

Ifølge Sjællandske sultede børnene i to dage, inden frivillige trådte til med nødrationer.

Også Venstre i Næstved er klar til at diskutere forslaget.

»Det lyder da dybt fornuftigt, at en trængende person kan få stukket 500 kroner i hånden, hvis der er et ekstraordinært behov. Det handler ikke om penge til julegaver. Folketinget kunne da godt lave endnu flere regler om, at hvis man har x antal børn, så skal man have så og så mange penge, men det er hurtigst, lettest og billigst, hvis kommunen har mulighed for at uddele lidt penge,« siger Venstres Søren Revsbæk.

Lokalpolitikerne i Næstved mener, at politikerne på Christiansborg laver for mange regler, og de mener således, at de kommunale ansatte skal have lov til at udstede ekstra penge til flygtninge, hvis behovet er til det.

Moderen og de fem børn bor på flygtningecentret på Skyttemarksvej i Næstved.